Kallas kirjutas alla Ukraina ELi püüdlusi toetavale deklaratsioonile (5)

Copy
Foto: Stenbocki maja

Peaminister Kaja Kallas kohtus Ukraina visiidi kolmandal päeval Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga ja välisminister Dmõtro Kulebaga. 

Kallas ja Zelenskõi kirjutasid alla kahepoolsele avaldusele, millega Eesti toetab Ukraina liitumist Euroopa Liiduga, eeldusel, et riik täidab kõik liitumistingimused. Kallas rõhutas, et liitumise eelduseks on efektiivne reformide elluviimine ja kõigi vajalike kriteeriumite täitmine.

«Euroopa Liidu ja Ukraina suhete keskseks teljeks on seni assotsiatsioonileping. Ukraina seadusandluse kooskõlla viimine ELi seadusandlusega ja selle elluviimine, võitlus korruptsiooniga ja kohtureform on võtmetähtsusega mitte vaid ELiga liitumiseks, vaid ka Ukraina inimeste heaolu ja majandusliku arengu seisukohalt,» ütles Kallas.

«Eestil kulus ELi ja NATOga liitumiseks 12 aastat järjekindlat tööd. Ka Ukraina jõupingutused saavad õigel hetkel tasutud ning Eesti on valmis teid sellel teekonnal igakülgselt aitama,» lisas peaminister.

Ukraina edukus annab positiivse signaali ka teistele regiooni riikidele, kes näevad oma tulevikku Euroopas.

Kohtumistel presidendi ja välisministriga arutati ka Normandia protsessi tulevikku, koostööd rahvusvahelistes organisatsioonides ja formaatides ning samuti arutati ka atlandiüleseid suhteid.

Kallas naaseb Tallinnasse täna pärastlõunal.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles