REPORTAAŽ ⟩ Aiapidajad võtsid hispaania teeteod sihikule teotalgutel

Copy
Postimehe teejuhiks teotalgutel oli kakumäelane Tõnu Peit.
Postimehe teejuhiks teotalgutel oli kakumäelane Tõnu Peit. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Neljapäeva õhtul käis Kakumäel asuva bussipeatuse juures tihe sagimine. Kohalikele elanikele jagati kätte kummikindad, ämbrid, soolapakike ja spreipudel, misjärel hargneti ja asuti rünnakule hispaania teetigude vastu. Postimehe teejuhiks oli kakumäelane Tõnu Peit, keda võib nimetada ka kahjurite õllevanni maaletoojaks. Peit kirjeldas, et vaid ühe päevaga korjas oma aiast kokku 900 kahjurit. 

Olgugi et vihma sadas ja maa oli porine, oli talguliste seas ka perekondi väikelastega. Tark pani jalga kummikud ja mõnel olid kaasas oma näpitsadki. Nimelt ei kipu Eestisse võõrliigina sattunud hispaania teeteod päikeselise ilmaga end näitama ja vihmane ilm on nende tõrjeks kõige parem. Kahjurid on üllatavalt kiired ja aiapidajad loodavad enne suve nende arvukust veidigi piirata.

«Mis suuruses kindad lähevad?» küsis kohalik elanik, linnaosa terviseedenduse peaspetsialist Liina Kaev ja jagas seejärel kätte tõrjekomplekti. Too hetk tundus ettevõtmine veel veidi kilplaslik, kuid tegelikult meenutab teojaht hasartlikku seenelkäiku - et leiaks rohututtide vahelt ühe pea ja et tühja ämbriga ei peaks naasma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles