Eestis ei pea liikumist piirama 14 Euroopa riigist saabujad

BNS
Copy
Tallinna Lennujaam on üks 24 täielikult riigi omanduses olevast ettevõttest.
Tallinna Lennujaam on üks 24 täielikult riigi omanduses olevast ettevõttest. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Alates esmaspäevast ei pea Eestis oma liikumist piirama 11 Euroopa riigist saabuvad reisijad.

Liikumisvabaduse piirang ei rakendu neile, kes saabuvad riikidest, mille nakatumisnäitaja on alla 150 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul.

Sellised riigid on Bulgaaria, Iirimaa, Island, Liechtenstein, Malta, Monaco, Norra, Poola, Portugal, Rumeenia, San Marino, Soome, Ungari ja Ühendkuningriik.

Eestisse saabumisel rakendub 10-päevane liikumisvabaduse piirang neile, kes tulevad Euroopa Liidu, Euroopa majanduspiirkonna ja Schengeni ala riigist, mille nakatumisnäitaja on üle 150 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul.

Sellised riigid on Andorra, Austria, Belgia, Hispaania, Holland, Horvaatia, Itaalia, Kreeka, Küpros, Leedu, Luksemburg, Läti, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Slovakkia, Sloveenia, Šveits, Taani ja Tšehhi. Vatikani näitaja on küll null, kuid sealt Itaalia kaudu Eestisse reisides kehtib samuti 10-päevane liikumisvabaduse piirang.

Eestisse on võimalik reisida piiranguvabalt ka Austraaliast, Iisraelist, Rwandast, Singapurist ja Uus-Meremaalt.

10-päevane liikumisvabaduse piirang kehtib riikide puhul, mille nakatumisnäitaja on üle 16 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ehk saabudes Lõuna-Koreast ja Taist.

Lisateavet koroonaviiruse ja liikumispiirangute kohta saab riigi infotelefonil 1247 ja välismaalt helistades +372 600 1247.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles