Reportaaž ⟩ Teotalgutel võideldi Hispaania teetigude vastu

Copy
Kohalik elanik Tõnu Peit näitas ajakirjanikule ette metsaraja, kus igal juhul leiab hispaania teetigusid.
Kohalik elanik Tõnu Peit näitas ajakirjanikule ette metsaraja, kus igal juhul leiab hispaania teetigusid. Foto: Tairo Lutter

Hävitad ühe ära, ilmub kohe teine välja. Siis kolmas ja neljas ja nii edasi ja edasi. Hispaania teeteod on tõesti üks paras nuhtlus.

Selles võis veenduda läinud neljapäeva õhtul Kakumäel teetigude tõrje talgutel. Kohalikus bussipeatuses jagati elanikele kätte kummikindad, ämbrid, soolapakike ja spreipudel, misjärel hargneti ja asuti rünnakule. Postimehe teejuhiks oli kakumäelane Tõnu Peit, keda võib nimetada ka kahjurite õllevanni maaletoojaks.

Olgugi et vihma sadas ja maa oli porine, oli talguliste seas ka perekondi väikelastega. Tark pani jalga kummikud ja mõnel olid kaasas oma näpitsadki. Eestisse võõrliigina sattunud hispaania teeteod ei kipu end päikeselise ilmaga näitama ja vihmane ilm on nende tõrjeks kõige parem. Kahjurid on üllatavalt kiired ja aiapidajad loodavad enne suve nende arvukust veidigi piirata.

«Mis suuruses kindad lähevad?» küsis kohalik elanik, linnaosa terviseedenduse peaspetsialist Liina Kaev ja jagas seejärel kätte tõrjekomplekti. Tol hetkel tundus ettevõtmine veel veidi kilplaslik, kuid tegelikult meenutab teojaht hasartlikku seenelkäiku – et leiaks rohututtide vahelt ühe pea ja et ei peaks tühja ämbriga naasma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles