Ahvatlev pakkumine müügiportaalis osutus lõksuks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliodavalt pakutav kaup internetis võib osutuda lõksuks. Pildil fragment portaalist Kuldnebors.ee.
Üliodavalt pakutav kaup internetis võib osutuda lõksuks. Pildil fragment portaalist Kuldnebors.ee. Foto: Kuldnebors.ee
Hea telefon hea hinnaga! Just nii rõõmustas tallinlane Martin, kui leidis internetist Nokia mobiiltelefoni müügikuulutuse. Rõõmu ei jätkunud aga kauaks, sest ahvatlev pakkumine osutus kelmi seatud lõksuks.

Martin leidis juba kaua soovitud telefoni Nokia N95 portaalist Kuldnebors.ee. Kuulutuse järgi oli mobiil uus ja maksis 2500 krooni – tuhandeid kroone vähem kui mobiilioperaatorite esindustes. Soodsa hinna tõttu otsustas noormees müüjaga kontakti võtta ja kuna telefoninumbrit polnud, siis käis suhtlus e-posti teel.

Martin leppis müüja põhjendusega, et hind on odavam, kuna müügiga kiire. Tehinguga oli müüja nõus vaid 500-kroonise ettemaksu korral, kui see tehtud, paneb telefoni pakiga Narvast Tallinna poole teele.

«Ok, tegin siis selle ettemaksu ära. Tema ütles, et paneb nüüd paki teele. Paari tunni pärast tuli temalt kiri, et pakk on teele pandud ja jõuab minuni 24 tunni jooksul,» rääkis Martin.

Müüja lubadusest hoolimata Martinile pakki seni tulnud pole. «Ja nüüd ei vasta see inimene enam ka minu kirjadele. Järelikult olen saanud petta. Pole minu 500 krooni ega ka telefoni.»

Martin kandis ettemaksu Danel Kanarbiku pangaarvele. Sama nimi esineb ka portaali Osta.ee foorumis, kus nördinud kasutaja teisi hoiatab. Osta.ee portaalis oli Kanarbik 800-krooniga pakkunud Canoni digikaamerat ja nii nagu Martini puhulgi kadus kontakt müüjaga pärast raha ülekandmist.

Kanarbik pole võõras nimi ka politseile. Lääne ringkonna prokuratuuri andmetel kahtlustatakse 20-aastast Haapsalus elavat Danel Kanarbikku kelmuses ja asi on menetluses. 2007. aasta detsembrist on kannatanuid erinevatest Eesti paigust kogunenud kümme ja nõudeid 28 350 krooni eest.

Kuigi asi ootab juba kohtusse jõudmist, näib Kanarbik külma kõhuga edasi tegutsevat. Martin märkas telefonipakkumist kolm päeva tagasi, 19. jaanuaril. Kuulutus on Kuldnebors.ee keskkonnas praegugi aktiivne ja meelitab uusi ohvreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles