Veeavarii tõttu suletud Mere puiestee liiklus loodetakse avada homme

Copy

Seoses ulatusliku veeavariiga Tallinnas Mere puiestee ja Ahtri tänava ristmikul on seiskunud trammiliiklus Kopli ja kesklinna vahel. Linn loodab trammiliikluse avada kolmapäeva hommikuks, edastas ERR

Suure veeavarii tõttu Mere puiestee ja Ahtri tänava ristmikul on katkestatud trammiliini 1 liiklus ja trammiliin 2 sõidab ajutiselt vabagraafiku alusel marsruudil Vana-Lõuna–Suur Paala. Kopli peatuse ja Hobujaama peatuse vahel on avatud asendusbussiliin.

Samuti on pikendatud bussiliini 73 liikumisteed mööda Sepa tänavat Kopli trammipeatuseni. Bussid sõidavad vabagraafiku alusel.

Avariist tingitud parandustööd kestavad hinnanguliselt mitu päeva.

Avarii põhjused

Tallinna Vee pressiesindaja Laura Korjus selgitas Postimehele, et veeavarii põhjuseks on leke veetorustikus ning kuna vett voolas torustikust välja väga palju, siis ujutas see ka tänavad üle. Nüüdseks tänavatel enam vett ei ole ja parasjagu käivad parandustööd.

Kuna Tallinna Veel on kokku üle 1200 kilomeetri veetorustiku, siis paratamatult tuleb aeg-ajalt ette ka veeavariisid, lausus pressiesindaja. Siiski on veel raske öelda, mis täpselt veeavarii põhjustas, märkis Korjus. «Teadaoleva info põhjal arvame, et toru purunemise võis kaasa tuua hüdrauliline löök ehk rõhu järsk suurenemine veetorustikus. Tegeleme hetkel analüüsiga, et konkreetse põhjuse väljaselgitamiseni jõuda,» selgitas ta.

Asendusbusside liikumistee

Kopli ja Hobujaama peatuse vahel liikuva asendusbussiliini liikumistee Kopli suunal: Hobujaama tänav, Narva maantee, Mere puiestee, Põhja puiestee, Kopli tänav, Telliskivi tänav, Ristiku tänav, Kopli tänav ning Hobujaama suunal: Kopli tänav, Kotzebue tänav, Vana-Kalamaja tänav, Niine tänav, Põhja puiestee, Suurtüki tänav, Rannamäe tee, Suur‑Rannavärav, Põhja puiestee, Mere puiestee, Narva maantee.

Kopli ja Hobujaama peatuse vahel liikuva asendusbussiliini peatused Kopli suunal: Hobujaama, Mere puiestee, Linnahall, ajutine Põhja puiestee, ajutine Balti jaam, ajutine Telliskivi, Pelgulinn, Härjapea, Maisi, Rukki, ajutine Angerja, ajutine Sitsi, Maleva, Sirbi, Marati, Sepa, Kopli ning ära jäävad peatused: Kanuti, Salme, Volta ja Krulli.

Hobujaama suunal: Kopli, Sepa, Marati, Sirbi, Maleva, ajutine Sitsi, ajutine Angerja, ajutine Krulli, ajutine Volta, ajutine Salme, ajutine Telliskivi, ajutine peatus Vana-Kalamaja tänaval, Põhja puiestee, Linnahall, ajutine Kanuti, Mere puiestee, Hobujaama ning ära jääb Balti jaama peatus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles