GALERII JA VIDEO ⟩ Muusikud avaldasid Vabaduse väljakul toetust sulgemisohus orkestritele (2)

Brita-Maria Alas
Copy

Orkestrandid kogunesid täna Vabaduse väljakule, et toetada sulgemisohus PPA ja kaitseväe orkestreid ning kaitseväe kaplanaati.

Aktsioonis osalevad muusikud kogunesid esmalt Otsa kooli hoovis ja seejärel suundusid Vabaduse väljakule. 

Üritusest võtsid osa professionaalsed muusikud, pedagoogid, interpreedid, muusikakoolide õpilased ja teised toetajaid, nende seas ka kiriku ja kaplanaadi esindajad.

«Ülekantud tähenduses võib öelda, et kui kahurid pauguvad, siis muusad vaikivad, ja seda mitmel tasandil,» kommenteeris aktsiooni juht ja Euroopa Orkestrite Föderatsiooni president Jüri-Ruut Kangur. «Muusikute aktsioon kannab endas vaikimist, millega toetatakse kolleege ja seda, mis juhtuks siis, kui need orkestrid kaoks,»  lisas ta. 

Korraldajad väljendavad muret, et kui plaanitakse kaotada pooled Eesti professionaalsete orkestrite puhkpillimängijate töökohad, oleks see suur löök Eesti tippkultuurile, muusikaharidusele ja koolidele, kes tulevasi puhkpillimängijaid koolitavad. Suur löök oleks see korraldajate hinnangul ka kaitseväele ja politseile endale, kus need orkestrid väga suure osa tseremoniaalsest tegevusest kannavad.

«Kaitseväe orkester on seotud aastas üle 150 tseremooniaga, tuntud kõrgetasemelise kontserttegevuse poolest ning samamoodi annavad politsei orkester ja Big Band aastas üle saja kontserdi ja esinemise tseremooniatel,» edastati teates. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles