Aasta vaimuliku tiitli pälvis Saaremaa vaimulik Hannes Nelis (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Hannes Nelis
Hannes Nelis Foto: Saarte Hääl

Vaimulike konverentsil valiti 2020. aasta vaimulikuks Valjala, Kaarma ja Muhu koguduste õpetaja ja Kaitseliidu kaplan Hannes Nelis, kes on vaimuliku ametis teeninud 29 aastat.

«Seda tööd ei saa teha raha eest, vaid seda tehakse siirast armastusest selle töö ja väärtuste vastu, mida kirik kuulutab,» ütles Nelis.

Hannes Nelis on sündinud Kuressaares 7. novembril 1965. aastal ja töötanud vaimulikuna Saaremaal alates diakoniordinatsioonist alates 1991. aastast, reestriordinatsioonist alates 1992. aastast. Ta on abielus ja ühtlasi ka viie lapse isa. Tänaseks on Nelis teeninud vaimuliku ametis 29 aastat.

Endise liturgilise komisjoni liikmena peab Hannes oluliseks kiriku liturgilise pärandi rikkust ja selle kasutamist ning on oma töödes ja tegemistes mitme eriilmelise koguduse vaimuliku, abikaasa, isa ja vanaisana paljudele inimestele eeskujuks, edastas EELK teates. «Hannesele loomuomane põhjalikkus asjaajamises ja soojus inimestega suhtlemisel on toonud tallesõpru ja tunnustust ka väljaspool kirikuringkondi.»

Kaitseliidu kaplanina on Hannes teeninud Kaitseliidu Saaremaa maleva koosseisus alates 2016. aastast.

Nelis on pikki aastaid teinud kiriku juures noortetööd ja löönud nii eelmisel kui käesoleval aastal kaasa kiriku noortepäevade «Jäpe» ettevalmistuses. Samuti osaleb ta sageli erialastel koolitustel ja ning on nõu ja jõuga abiks praostkonna nõukogu töös.

11 aastat tagasi sündis Hannes ja Eve Nelise perre Karl Herman, kes jäi sünnitrauma tagajärjel ratastooli. Oma ja teiste sarnase murega perede toetuseks loodi 2009. aastal mittetulundusühing «Elu Jaoks». Ühing on oma tegevuse jooksul pakkunud erivajadustega lastele muusikateraapiat ja neid toetanud välisabi riiete hankimise ja müügiga. Lasterikaste peredele ja haiglatele on hangitud ka muid vajaminevaid tarvikuid.

Saarte praostkonna piirkonnas teenivad vaimulikud avaldasid Hannes Nelist aasta vaimulikuks seades veendumust, et ligi 30 aastat ustavalt kiriku teenimistööd teinud vaimulik väärib tunnustamist laiemalt kui üksnes oma kodusaare ametikaaslaste poolt.

Seekordse vaimulike konverentsi teema oli «Elu algus ja lõpp» ja peapiiskop Urmas Viilma ettekanne kandis pealkirja «Nähtamatustumine».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles