Tallinn jagab elanikele 40 000 biojäätmete kogumisnõud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Biojäätmed moodustavad praegu segaolmejäätmetest lausa ligi kolmandiku.
Biojäätmed moodustavad praegu segaolmejäätmetest lausa ligi kolmandiku. Foto: Keskkonnaministeerium

Täna lõppeb riigihange, millega Tallinna linn ostab biolagunevate toidu- ja köögijäätmete kogumisnõusid ja nendesse sobivaid biolagunevaid kotte, mis jagatakse jäätmete sorteerimise näitajate parandamiseks tallinlastele laiali.

Abilinnapea Aivar Riisalu sõnul jõuavad 40 000 biojäätmete kogumiseks sobivat nõud lähema paari kuu jooksul linnaelanikeni. «15. mail jõustunud jäätmeseadus ütleb meile üheselt, et 2023. aasta lõpuks peab meil olema lõplikult korraldatud biojäätmete tekkekohal kogumine. Meil on 13 jäätmeveo piirkonda, mis on oma olemuselt väga erinevad, sest ei saa võrrelda korrusmajade ja individuaalmajade alasid, aga kõigis 13 piirkonnas on meie pikem eesmärk tagada jäätmete sorteerimine, nii et meil on segaolme-, bio-, paberi- ja suurjäätmete eraldi kogumine korraldatud ja see on meil täna juba struktuurselt olemas,» rääkis Riisalu.

Ta lisas, et linnavalitsus püüab suurendada inimeste teadlikkust ning pakkuda võimalusi jäätmete liigiti kogumiseks just biojäätmete osas, nii et need ei sattuks segaolmejäätmete hulka. Riisalu meenutas, et seadus nõuab juba täna kümne ja enama korteriga elamutelt biojäätmetekonteinerite olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles