Veteranpoliitik timmib kaalukeeli Narvas (4)

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
«Mõistsin, et EKRE abil on võimalik oma arvamus välja öelda, osutada probleemidele, esitada pretensioone linnapeale või volikogu esimehele,» rääkis Larissa Olenina eelmisel nädalal venekeelses saates Otse Postimehest. 
«Mõistsin, et EKRE abil on võimalik oma arvamus välja öelda, osutada probleemidele, esitada pretensioone linnapeale või volikogu esimehele,» rääkis Larissa Olenina eelmisel nädalal venekeelses saates Otse Postimehest. Foto: Andres Haabu

Lähenevad kohaliku omavalitsuse volikogude valimised löövad elu Eesti idapiiril asuvas Narvas järjest enam kihama. Kõlab nimi Larissa Olenina. Veerand sajandit kohalikus poliitikas kaasa rääkinud 65-aastase Olenina on figuur, kelle nime ei olnud kuni tänavu kevadeni peale narvalaste ilmselt keegi kuulnud. Ent EKRE kosjaskäigu järel võimendus tema sammude kaja meedia vahendusel üle riigi ja kostab nüüd kõigi kõrvu.

Seda, milliseks kujunevad poliitilised jõujooned Eesti suuruselt kolmandas, 55 000 elaniku ja veidi alla 100 miljoni euro suuruse aastaeelarvega linnas, on veel veidi vara ennustada. Ent vaadates kas või sagimist, mis viimastel kuudel Narva ümber toimub, võib üht-teist oletada.

Tõsiasi on, et piirilinna 31-liikmelises volikogus kaua tüüri hoidnud Keskerakond, kellel on seal praegu 14 kohta, leiab oktoobrikuistel valimistel nii mõnegi tõsiselt võetava konkurendi. Kas või näiteks uue tulija, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) näol.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles