Noorte vaktsineerimine: Saksamaa alustab kohe, Eesti veel mõtleb (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eestis on sel õppeaastal kokku 31 nädalat, millest 15 nädalat on Harju- ja Ida-Virumaa 10.–11. klassi õpilased olnud distantsõppel, 5.–8. klassi lapsed olid distantsõppel 13 nädalat.
Eestis on sel õppeaastal kokku 31 nädalat, millest 15 nädalat on Harju- ja Ida-Virumaa 10.–11. klassi õpilased olnud distantsõppel, 5.–8. klassi lapsed olid distantsõppel 13 nädalat. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Euroopa Liidu ravimiamet (EMA) kiitis reedel heaks Pfizeri/BioNTechi koroonaviiruse ­vaktsiini manustamise 12–15-aastastele; ­tegemist on esimese ­vaktsiiniga, mille lastele manustamine on blokis heakskiidu saanud. ­Eesti esialgu veel noori ­vaktsineerima ei tõtta.

Teadusnõukoja juht Irja Lutsar ütles Postimehele, et enne ­otsuste tegemist tuleks ära ooda­ta ning tutvuda uuringu hindamisraportiga. Lisaks tuleb jõuda seisukohale, kas laste vaktsineerimine on vajalik.

Lutsar selgitas, et Pfizeri vakt­siiniga vaktsineeritakse ka noori, kuid doos võib olla teine. Ta lisas, et noored ei põe koroonaviirushaigust väga raskelt ning Eestis on endiselt vaktsiinipuudus. «Meie fookus peaks olema eakamate ja täiskasvanute vaktsineerimine – sellest on meile rohkem kasu, kui läheme vastu kolmandale lainele,» ütles Lutsar.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles