Värska Vesi üllatab uute ja naturaalsete maitsetega

Copy
Foto: Shutterstock

Muistse legendi järgi on Värska vetel imejõud. Pühade allikate ääres itkenud maaema Maarja kaasa kaotuse kurbust. Puhta armastuse pisarad lisasid väge maa sügavusest kerkivale veele. Värska veest saab janune tervist, tugevust ja pika ea. Eks rahvapärimustes on alati tera tõtt: Värska mineraalveed sisaldavad tõesti kasulikke aineid, mis mõjuvad soodsalt kogu organismile.

AS Värska Vesi loodi 1993. aastal, kuid Värska vett villitakse Värskas juba aastast 1973. Ja ehkki põhiliselt on AS Värska Vesi kaubamärkideks Värska Originaal ja Värska Allikavesi, siis tootearendus nende kaubamärkide all käib pidevalt. Ikka selleks, et pakkuda aina suurema valikuga maitseid ja jätkusuutlikumaid lahendusi. Nii on kindlasti Värska vee fännidele juba tuttavad Värska Sidrun, Värska Granaat, Värska Allikavesi, Värska Vurtsvasser ning Värska Sport.

Eesti esimesed naturaalsed maitseveed

Kõige uuem tootesari on aga Värska Naturaal Plus. See on unikaalne ja Eestis esimene maitsevee tooteperekond, mis on loodud loodusliku naturaalse mineraalvee baasil. Tootesari on valminud koostöös Eesti teadusasutusega TFTAK, toiduteadlase Rain Kuldjärve eestvedamisel. Inimestele maitsevad maitseveed, miks pole siis siiani loodud tervislikke maitsejooke? Värska Naturaal Plusi eesmärgiks saigi pakkuda maitsvat vitamiinide ja mineraalainetega rikastatud looduslikku mineraalvett. Justnimelt! Värskale omaselt on jookidesse lisatud ka kasulikud vitamiinid ja mineraalained, mis muu hulgas aitavad kaasa immuunsüsteemi talitlusele.

Uude tooteperekonda kuuluvad kolm maitset: ananass–passion; aloe vera–yuzu ning jõhvikas-goji.

Foto: Värska Vesi

Ananassi ja passioni maitsega mineraalvees on vitamiin C, kollageen ja tsink. Rahvakeeli peetakse kollageeni liigeste liimiks, mis hoiab koos keha kõige olulisemaid struktuure, kuid sellele lisaks on kollageen ka naha peamine komponent, mõjutades selle elastsust ja niiskustaset. Vananedes kollageeni väheneb, mistõttu muutub nahk tuhmiks ja hakkab lõtvuma. Vitamiin C aitab kaasa kollageeni moodustamisele. Lisaks aitab C-vitamiin vähendada väsimust ja kurnatust. Tsink sealjuures aitab aga kaasa immuunsüsteemi talitusele ja aitab hoida luid, juukseid, küüsi ning nahka normaalsena.

Aloe vera ja Yuzu maitsega vees on lisaks tsingile ka magneesiumit ja B6-vitamiini. Magneesium aitab kaasa energiavahetusele ja lihaste tööle, vitamiin B6 aitab aga vähendada väsimust ja kurnatust.

Goji ja jõhvika maitsevees on nii B- kui C-vitamiinid. Vitamiin B3 (niatsiin) ja vitamiin B12 aitavad kaasa normaalsele energiavahetusele, närvisüsteemi talitlusele ja psühholoogilisele funktsioonile. Lisaks aitavad need vähendada väsimust ja kurnatust. Jõhvikas-goij maitse võitis ka OmaMaitse 2021 konkursil parima külma joogi kategoorias.

Uued värsked maitsed on kergelt gaseeritud ning juba kauplustesse jõudnud, esimestena Selveris ja Coopis.

Foto: Värska Vesi

Keskkond on oluline

Aga uued maitsed ei ole ainus arendus, millele ettevõte keskendub. Lisaks sellele, et hoolitakse inimeste tervisest, mõeldakse oma tegevuse käigus ka keskkonna hoidmisele. Näiteks on viidud kogu tootmine täielikult üle rohelisele elektrienergiale, samuti on kogu tootmishoone kaetud päikesepaneelidega.

AS Värska Vesi võttis 2020. aasta aprillis esimesena Eesti joogitootjatest kasutusele taaskasutatud plasti sisaldavad pudelid rajades selle sammuga teed ka teistele Eesti joogitootjatele. Seda tegema ajendas ennekõike asjaolu, et olles maapõuest voolavate tervistavate vete allikate lättel, tunneb Värska erilist vajadus puhast keskkonda iga oma sammuga hoida.

Uuri lähemalt erinevate maitsete ja Värska Vee missiooni kohta veebilehel Värskavesi.ee

Copy
Tagasi üles