Tallinn ei nõustu rahvusooper Estonia juurdeehitusega Tammsaare parki (5)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinn ei nõustu rahvusooper Estonia juurdeehitusega, sest muu hulgas hävitaks see suure osa hiljuti rekonstrueeritud kaitsealusest Tammsaare pargist.
Tallinn ei nõustu rahvusooper Estonia juurdeehitusega, sest muu hulgas hävitaks see suure osa hiljuti rekonstrueeritud kaitsealusest Tammsaare pargist. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnaplaneerimise amet otsustas eile, et kavandatav Estonia juurdeehitus ei tule mitmesugustel põhjustel kõne allagi.

«Soovitud lahenduse elluviimine tooks kaasa palju ja suuri negatiivseid mõjusid olemasolevatele keskkonna, kultuuri- ja linnaruumilistele väärtustele ning samas ei ole võimalik saavutada ka parimat teatrihoone laienduse lahendust, mis rikastaks ja väärtustaks linnaruumi tervikuna,» selgitas linnaplaneerimise ameti juhataja Ivari Rannama rahvus­ooper Estoniale saadetud kirjas.

Ooperimaja juurdeehituse vastuargumendid on jagatud nelja rühma. Esiteks ei vasta lahendus säästva arengu põhimõtetele, kuna laiendus soovitakse kavandada hiljuti rekonstrueeritud looduskaitsealuse Tammsaare pargi territooriumile, mis tooks kaasa ühe pargiosa, sealhulgas haljastuse likvideerimise.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles