Tunnistaja: «Poleks ta komistanud, võinuks ta pääseda»

Andres Einmann
Copy
Avaliku korra raskes rikkumises süüdistatav Maksim Vasiliev (31) pääses vahi alt ja on kohtumenetluse ajal vabaduses.
Avaliku korra raskes rikkumises süüdistatav Maksim Vasiliev (31) pääses vahi alt ja on kohtumenetluse ajal vabaduses. Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas Lasnamäel mullu 22. augusti varahommikul puhkenud tülis taksojuhi pussitamist pealt näinud naine rääkis eile Harju maakohtus, et ohver võinuks tervelt pääseda, kui ta poleks õnnetul kombel teda noaga taga ajanud mehe eest põgenedes komistanud.

Läänemere teel baari Garden läheduses elav Marika rääkis, et joomakoht on teda kogu aeg häirinud. «Ma isegi ei tea, mis baar see on, ma pole kunagi isegi selle lähedale läinud, kuna see tekitas vastikust,» rääkis ta. Mullu suve lõpus laupäeva hommikul kella 7–8 vahel köögis hommikukohvi juues kuulis ta tavapärast purjus inimeste jauramist, kuid seekord oli lärmis midagi teistsugust, mis äratas naise tähelepanu. Ta läks aknale ja nägi, kuidas valges T-särgis ja siniste teksadega turske mees põgenes elu eest ühe saledama mehe eest, kellel oli nuga käes. Korraga põgeneja komistas ja kukkus muruplatsile pikali.

«Kui ta poleks komistanud, olnuks tal šanss eest ära joosta, aga ta kukkus. Tegin akna lahti ja hüüdsin vene keeles «Ne trogai jevo!» («Ära puutu teda!»). Ründaja ei peatunud. Põgeneja ajas ennast kiiresti püsti ja tahtis edasi joosta, aga samal ajal jõudis jälitaja tema juurde ja torkas talle noaga alakõhtu,» rääkis Marika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles