Purjus Briti sõdurid rikkusid Elroni rongis korda, politsei tõstis nad Jõgeval maha (28)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna päeval Elroni rongis avalikku korda rikkunud Briti liitlasvägede sõduritele kutsuti politsei, kes korrarikkujad Jõgeval rongist maha tõstis.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul laekus täna kella 13 paiku häirekeskusele info, et Tallinnast Valka teel olnud reisirongis rikkusid seitse joobes Briti sõdurit avalikku korda ning häirisid oma käitumisega kaasreisijaid.

Teatele reageerisid Jõgeva politseinikud, kes teiste reisijate turvalise teekonna tagamiseks mehed rongist maha võtsid ning liitlasüksusele üle andsid.

Elroni meedianõunik Mariis Adamberg kinnitas, et laupäeva päevasel Valga suunas sõitnud reisil oli juhtum, kus oli probleem alkoholi tarbivate reisijatega. «Teenindaja nendega ka vestles, kuid kuna seltskond tegevust ei lõpetanud ja häirisid kaasreisijaid, siis tuli kutsuda politsei,» kirjeldas ta. 

Alkohoolsete jookide tarbimine ja kaasreisijate häirimine on rongis keelatud. Reisijatele, kes rongisõidu hea tava reegleid eiravad ega kuuletu klienditeenindaja korraldustele, kutsutakse kaasreisijate turvalisus tagamiseks politsei. «Juhtunust andsime teada aga Sõjaväepolitseile,» lisas Adamberg. 

Täna õhtul teise rongiga samas suunas sõitnud pealtnägija sõnul viibisid temaga ühes vagunis samuti briti sõdurid, kes jaurasid ja jorisesid jalgpallilaule. Kuigi piletikontrolör käis neid korduvalt korrale kutsumas, ei teinud britid temast välja.

«Ma tänasin jumalat, et mul olid kaasas helikindlad kõrvaklapid,» sõnas pealtnägija.

Eelmisel kuul toimus Tapa kesklinnas rüselus, kuhu oli segatud vähemalt neli kohalikku ning kuus kuni kaheksa Briti sõdurit. Juhtunuga seoses algatati kriminaalmenetlus kehalist väärkohtlemist puudutava sätte alusel.

Kommentaarid (28)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles