Ida-Virumaa piires võib sõiduautoga Peipsi järve jääle minna

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest ei tohi enam Peipsi järvele minna.
Tänasest ei tohi enam Peipsi järvele minna. Foto: Postimees/Scanpix

Alates laupäevast on lubatud minna Peipsi järve jääle Ida-Viru maakonna piires jalgsi, maastikusõidukitega, sõiduautodega ning traktoritega, kuid ajutisele kontrolljoonele mitte lähemale kui 200 meetrit.

Järvel on keelatud jääle sõitmine veoautodega. Samuti on keelatud sõidukitega liiklemine ojade ja jõgede suudmetel lähemal kui 150 meetri.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht piirivalvekolonel Aimar Köss tuletab kalastajatele meelde, et jalgsi järvele väljumine ja tagasitulek on soovitav registreerida lähimas kordonis.

Transpordivahenditega väljumine ja tagasitulek Peipsi järvele kaugemale kaldast kui 1 kilomeeter on registreerimine kohustuslik. Kordonite kontaktandmed on Vasknarva kordon (tel 333 1650), Alajõe kordon (tel 333 1660), Narva kordon (tel 3331580) ja Mustajõe kordon (tel 333 1630).

Köss pani kalastajatele südamele mitte ligineda rüsijääle ning kindlasti olla periooditi ühenduses ka enda lähedastega, kes oleksid samuti kalastaja asukohaga kursis.

Meelespea

Järvele minnes tuleks kaasa võtta laetud mobiiltelefon, milles on olemas kordoni kontaktnumber.

Lisaks tuleks enese turvalisuse tagamiseks kaasa võtta ka navigatsioonivahend ja jäänaelad.

Võimalusel ärge minge järvele üksinda. Ühes kaaslastega järvele minekul hoidke üksteise nägemiskaugusesse, et õnnetuse korral kaaslased teid märkaksid ja saaksid vajadusel abi kutsuda või seda ise osutada.

Järvejääl transpordivahendiga liigeldes tuleb hoida ohutut vahemaad sõidukite vahel.

Riietuda soojalt ja vastavalt ilmaprognoosile.

Külmarohi ja selle manustamine jätke koduseks tegevuseks kalasaagi kaalumise juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles