Joogid Ratase ametiautos ja suured kulutused: erikomisjoni kahtlused püsivad (7)

Brita-Maria Alas
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon kuulas tänasel erakorralisel istungil eelmise peaministri Jüri Ratase büroo juhtide Tanel Kiige ja Johannes Merilai selgitusi avalike vahendite kasutamises erahuvides.

Erikomisjoni esimehe Eduard Odinetsa (SDE) sõnul oli tänane istung antud teemal juba kolmas ja tal säilib endiselt kahtlus, et riigi vara kasutamisel ei ole korrektselt käitutud.

Eduard Odinets, riigikogu liige, SDE
Eduard Odinets, riigikogu liige, SDE Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

«Mulle jäi pärast tänast endiste büroojuhtide kuulamist kahtlus, et riigikantselei vahendeid on kasutatud enda või kolmanda isiku huvides,» sõnas ta. «Kuigi Tanel Kiik kinnitas, et Riigikantseleil oli peaministri büroo tehtavate kulutuste osas ka vetovõimalus, ei kasutatud seda võimalust kordagi. Küll olevat osad kulutused vajanud täpsustusi ja selgitusi, kuid lõpuks kaeti need ikka ja siin tekib mul küll küsimusi,» sõnas Odinets.

Komisjoni juht lisas, et paljude kulutuste puhul võib arvata, et need on tehtud eelmise peaministri erakonnakaaslaste kasuks. «Aga et me ei ole uurimisorgan, siis sellekohaste tõendite kogumine oleks uurimisasutuse pädevuses. Tuleme selle teema juurde järgmisel istungil veel kindlasti tagasi,» märkis Odinets.

Erikomisjoni aseesimees Valdo Randpere sõnul tasuks juhtumist õppida, et kokkuhoidlikkus on voorus. «Minu hinnangul võiks selle kaasuse lõpetatuks lugeda. Isegi kui siin võis mõni reeglitest üleastumine olla, ei ole praegu kuidagi võimalusi midagi vastupidist väita. Olen nõus, et maksumaksja rahaga ei ole kõige säästlikumalt ringi käidud ja seega kutsun kõiki kokkuhoidlikkusele riigi ressursside kasutamisel,» rääkis Randpere.

14. mail kohtus erikomisjon sama juhtumi raames Jüri Ratasega ja 20. mail riigisekretär Taimar Peterkopiga.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles