Olenemata vastuseisust jõuab rahvusooperi juurdeehitus riigikogus teisele lugemisele (2)

Brita-Maria Alas
Copy
Tallinn ei nõustu rahvusooper Estonia juurdeehitusega, sest muu hulgas hävitaks see suure osa hiljuti rekonstrueeritud kaitsealusest Tammsaare pargist.
Tallinn ei nõustu rahvusooper Estonia juurdeehitusega, sest muu hulgas hävitaks see suure osa hiljuti rekonstrueeritud kaitsealusest Tammsaare pargist. Foto: Eero Vabamägi

Rahvusooperi taotletud juurdeehitus jõuab riiklikult tähtsate kultuuriehitiste seas kultuurikomisjoni laualt teisele lugemisele riigikogus. Ametite vahel palju kära tekitanud mõte võib jääda ka tuleviku murelapseks. 

Riigikogu kultuurikomisjon jõudis riiklikult tähtsate kultuuriobjektide eelnõuga ühele poole ja viib need riigikogus teisele lugemisele uuel nädalal. Pingereas viimasel ehk neljandal kohal on ka Rahvusooper Estonia juurdeehitus, mis võimaldab ametnikel seda ideed veel omajagu põrgatada ja vaagida. 

ICOMOS Eesti (rahvusvaheline muinsuskaitseeksperte ühendav organisatsioon) mõistab küll esindusteatri vajadust suure saali järele, kuid pakutud lahendust ei ole võimalik sellisel kujul ellu viia, rääkis komitee esimees Riin Alatalu Postimehele juba varem.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles