Poska tänava uuendamine katkestab ajutiselt trammiliini töö

Copy
Tramm
Tramm Foto: Mihkel Maripuu

Poska tänava uuendamine Kadriorus katkestab esmaspäevast, 14. juunist kuni 21. juunini trammiliini nr 3 töö ja suunab trammiliini nr 1 ümbersõidule suunal Kopli – Tondi – Kopli.

Trammiliin nr 1 sõidab ümberkorralduste ajal Tondi suunal Mere puiesteelt Viru väljaku kaudu Pärnu maanteele ja sealt Tondi tänavale ning Kopli suunal Tondi tänavalt Pärnu maanteele ja Viru väljaku kaudu Mere puiesteele. Täiendavad peatused tehakse kõikides selle liikumistee trammipeatustes ja ära jäävad Tallinna Ülikooli, Koidula, Kadrioru ja Poska peatused.

Tallinna abilinnapea Andrei Novikov selgitas, et uue lahendusega parandatakse jalakäijate ja jalgratturite liikumisvõimalusi. «Linnaruum muutub tänapäevasemaks, kuid samas arvestame selle kujundamisel väärika ajalooga Kadrioru miljööväärtust,» lisas ta.

Ümberkorralduste ajaks tehakse Narva maanteele täiendavad bussipeatused: linnast väljuval suunal peatuvad bussiliinid nr 5 ja 8 Hobujaama peatuses ning bussiliinid nr 1A, 5, 8, 29, 60 ja 63 peatuvad Tallinna Ülikooli trammipeatuse piirkonnas. Kesklinna suunal tehakse bussiliinidele nr 1A, 5, 8, 29, 34A, 35, 38, 44, 51, 60 ja 63 ajutine peatus Bensiini ja Filmi tänavate ristmike vahelisel alal.

«Kuigi trammiliikluse ajutised ümberkorraldused mõjutavad linlaste tavapärast elukorraldust, ei ole paraku nendeta võimalik Poska tänava remonditöid lõpuni viia,» ütles Kesklinna linnaosa vanem Monika Haukanõmm. «Loodame mõistvale suhtumisele ja usume, et busside lisapeatused annavad kohalikele elanikele ja Kadrioru külastajatele võimaluse ikka sujuvalt liikuda. Sügiseks valmiv renoveeritud tänav kaalub kindlasti need ajutised ebamugavused üle,» lisas ta.

Linna tellimusel teeb Poska tänaval tee-ehitustöid OÜ RTS Infraehitus ja tööde maksumus on neli miljonit eurot. Rekonstrueerimistööd hõlmavad Poska tänava 750-meetrist lõiku Vesivärava tänavast Narva maanteeni, samuti 80-meetrist lõiku Vesivärava tänaval ja 200-meetrist lõiku Narva maanteel kesklinna suunal. Uuendatakse tehnovõrgud ja tänavavalgustus ning rajatakse sademeveekanalisatsiooni torustik. Tööde lepinguline tähtaeg on 15. oktoober.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles