Obama inauguratsiooni jälgis 37,8 miljonit USA televaatajat

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA uue presidendi Barack Obama ametisseastumise päeva teleülekannet jälgis kodudes ligi 37,8 miljonit ameeriklast, mis jääb alla eeldatud rekordarvule, näitavad kolmapäeval avaldatud andmed.


Nielsen Media Researchi andmetel olid Obama ametissevannutamine, paraad ja muud teisipäevase tseremoonia osad vaatajatel arvult teisel kohal pärast Ronald Reagani inauguratsiooni 1981. aastal, mida jälgis 41,8 miljonit televaatajat.

Obama publiku hulka arvatakse inimesed, kes tseremoonia kodus linti võtsid, aga välja on jäänud need, kes jälgisid etendust internetist või väljaspool kodu. Televaatajate hulk jäi väiksemaks kui Washingtoni kogunenud rahvahulkade põhjal eeldati.

Nielseni andmetel vaatas USA suuremates linnades kella 10 hommikul viieni õhtul kodus inauguratsiooni kolmandik peredest. Tuhanded elasid tseremooniale kaasa baarides, tööl või New Yorgi Times Square'ile ja teiste linnade keskväljakutele üles pandud hiigelekraanidelt.

Texases asuv Global Language Monitor teatas kolmapäeval, et Obama inauguratsiooni kohta ilmus esimese 24 tunni jooksul maailma suuremates ajalehtedes, televisioonis ja raadios 35 000 lugu, mis on pea 35 korda rohkem kui eelmise presidendi ametissevannutamise ajal.

2005. aasta jaanuaris toimunud president George W. Bushi inauguratsioon ajendas maailma meediat avaldama kõigest tuhat lugu, ütles Global Language Monitori president Paul JJ Payack, kelle sõnul on «Obama seni selle sajandi suurim lugu».

USA uue presidendi kampaania ja valimised ületasid trüki-, tele-, raadio- ja internetiajakirjanduse kajastuselt ka 2005. aasta orkaan Katrina, mullu lahvatanud ülemaailmse finantskriisi, 2003. aasta Iraagi sõja ja 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakud, ütles Payack.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles