Reinsalu: valitsust lõhkus EKRE pidev üle võlli retoorika (117)

Henry-Laur Allik
Copy
«Paaril korral tuli ette ka olukord, kus koalitsioonijuhtide koosolekul, kui pinge oli juba lakke läinud, lahkusid nad laua tagant. Esimesel korral kutsus Ratas nad tagasi, teisel korral enam mitte. Kui ähvardad tuumanuppu liialt sageli vajutada, siis see ähvardus kaotab ajapikku mõju,» meenutas Urmas Reinsalu oma uues raamatus koalitsiooniarutelusid. 
«Paaril korral tuli ette ka olukord, kus koalitsioonijuhtide koosolekul, kui pinge oli juba lakke läinud, lahkusid nad laua tagant. Esimesel korral kutsus Ratas nad tagasi, teisel korral enam mitte. Kui ähvardad tuumanuppu liialt sageli vajutada, siis see ähvardus kaotab ajapikku mõju,» meenutas Urmas Reinsalu oma uues raamatus koalitsiooniarutelusid. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu liige ja endine välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) kirjutab järgmisel nädalal ilmuvas raamatus «Välisminister» sellest, kuidas Keskerakonna, EKRE ja Isamaa valitsusele said saatuslikuks Mart ja Martin Helme (EKRE) pidevad teadlikud üle võlli avaldused, mis lõhkusid valitsuse usalduse.

Jüri Ratase teise valitsuse tuumikliige Reinsalu alustab raamatut kahetsusega, et Eesti poliitikud ei kirjuta mälestusraamatuid juba siis, kui on veel ametis.

«Kui mõtlen tagasi neile kahele aastale Jüri Ratase valitsuses, siis tundub, et nende aastate sisse mahtus palju rohkem sündmusi, kui päevi tegelikult oli: koroonakriis, EKREga koos valitsuses olemine, meeletu meediasurve, tormid välispoliitikas. Tekkis tunne, et oleks kahju, kui need aastad libiseks mööda ilma kokkuvõtteta,» rääkis Reinsalu.

Kommentaarid (117)
Copy
Tagasi üles