Hirm vananemise ees? Eestimaiste kollageeniampsudega on eriti maitsev vananemisele vastu hakata

Rosena DK OÜ
Copy
Foto: Shutterstock

Naised tunnevad ikka kuigi palju hirmu vananemise ees – eriti seda osa, mis puudutab näonahka. Mida aasta edasi, seda kiuslikumaks ja halastamatumaks muutub meie vastu ka väline keskkond. Iseäranis armastab meile näkku aastaid juurde kirjutada suvepäike, kui sellega kogemata liialdada. Miks siis ühtäkki kõik justkui meie vastu töötama hakkab? Vastuse probleemile leiab seestpoolt – nooruse eliksiiriks kutsutavast kollageenist, mida meie keha lagundab pärast 25. eluaastat rohkem, kui suudab toota.

Kollageeni nimi pärineb kreekakeelsest sõnast „kolla“, mis tähendab liimi. Rahvakeeli öeldaksegi, et kollageen on liigeste liim, mis hoiab koos meie keha kõige olulisemaid struktuure. Aga kollageen on ka naha peamine komponent, mõjutades selle elastsust ja niiskustaset. Lisaks suurendab see küünte tugevust ning paneb juuksed kasvama ja särama. Kui inimene vananeb ja kollageeni kogus nahas väheneb, muutub nahk tuhmiks ja hakkab lõtvuma, väheneb liigeste ja kõhrede liikuvus ning tekib tselluliit. Kahjuks ei ole seda võimalik peatada, kuid me saame selle mõju vähendada ja organismi vananemisprotsessi aeglustada.

Foto: Rosena DK OÜ

Kust kollageeni saab?

Kui kõiki teisi vajalikke mineraale ja vitamiine saab mitmekülgsest toitumisest, siis kollageeniga nii lihtne ei ole. Seda leidub küll loomade sidekoes, aga kuna see pole enamasti eriti söödav, ei saa seda ka nii lihtsalt manustada. Mugavam ja maitsvam oleks oma organismi kollageeniga varustada suukaudsete toidulisandite kaudu.

Tänapäeva inimeste elurütm on aga kiire ja päevad tihedalt täidetud töö, pere ja huvialadega. Seega peab nii oluline element nagu kollageen olema lihtne ja mugav kasutada igal hetkel.

Praegu saab kollageeni tarbida näiteks ampullina, juba valmis vedelikuna, geelpakkide ja pulbrina, mida lisada mahlale või veele. Kahtlemata on maitsvaim viis kollageeni tarbida aga kollageenikommid.

Foto: Rosena DK OÜ

Säilitusaineteta ja kodumaine

Eternal Youth kollageeniampsud valmivad Eestis kohapeal ilma igasugu säilitusaineteta. Ikka selleks, et kaunid Eesti naised saaksid alternatiivina muudele kollageenitoodetele proovida midagi eestimaist ja eriti maitsvat. Sealjuures sisaldavad Eternal Youthi ampsud rikkalikult kollageeni.

Nüüd on valida lausa kolme erineva kollageeniampsu vahel:

1) Iluampsud – mustasõstramaitsega gurmeemarmelaadid, millest igaüks sisaldab 1g kollageeni. Päevas on soovitatav põske pista 1–2 ampsu. Iluampsude toel saab nahk nooruslik püsida ning juuksed ja küüned elujõudu.

2) Liigeseampsud – sidrunimaitselised marmelaadid. Sisaldavad samuti 1g kollageeni ampsu kohta. Need on mõeldud neile, kes tahaks toetada liigeseid ja kõhresid. Näiteks inimesed, kes teevad sporti/trenni, või kelle liigesed saavad koormust näiteks seisva või raske füüsilise töö tõttu. Samuti on teatud vanusest hea liigeste kollageeni tarbida ennetamaks vanadusega kaasnevaid liigeseprobleeme.

3) Šokolaadised krõmpsuvad ampsud – 2021. aasta uudistoode. Need on nii uued, et valmisid alles selle aasta märtsis. Kellele ei meeldiks šokolaad!? Need on šokolaadiga kaetud tatrapallid, millesse on lisatud ka kollageeni. Päevases koguses ehk neljas krõmpsuvas ampsus sisaldub 2g kollageeni. Sealjuures leidub neis nii ilu- kui liigeste kollageeni.

Foto: Rosena DK OÜ

Paljud on öelnud, et keeruline on vaid paari ampsuga piirduda. Aga midagi ei juhtu, kui tekib kiusatus ampse rohkem süüa, sest päevas võib tarbida kuni 10g kollageeni.

Tutvu lähemalt Eternal Youthi maitsvate kollageeniampsudega veebilehel rosena.ee.

Lisaks leiab vahvaid ampse ka Tradehouse’i ja ProKosmeetika kauplustest ning Sparta Spordiklubi Fitshopist.

Rosena.ee e-poes saab juunis koodiga ETERNAL 20% soodustust kõikidelt toodetelt (ka juba allahindlusega toodetelt).

Copy
Tagasi üles