Otseülekanne Riigikogulased jätkavad täna Toompeal lisaistungit (18)

Copy

EKRE venitustaktika tõttu jõuti laupäeval riigikogus kella 9-st kuni kella 21-ni käia läbi 14 EKRE fraktsiooni muudatusettepanekut isikutuvastamise andmebaasi ehk ABIS-e eelnõule ning riigikogu istung jätkub samas rütmis taas pühapäeval kell 10. Venitustaktikaga seisab EKRE vastu ABIS-e eelnõule, mille algatamise juures Mart Helme ise eelmise valitsuse siseministrina oli.

EKRE on kinnitanud, et jätkab samas rütmis kuni päevakorra ammendumiseni, aga mitte kauem kui esmaspäeval kella 9-ni. Siis algab riigikogus uus töönädal ning fraktsioonide arutelud.

Biomeetrilise isikutuvastuse süsteemi (ABIS) eelnõu teine lugemine on plaanitud nädalavahetuseks. Kui teise lugemiseni ei jõuta on see uue nädala päevakorras, ühtlasi toimuks uuel nädalal ka ABIS-e eelnõu kolmas lugemine.

Kuna kolmapäevasele istungile, mil nn ABIS-e eelnõu teine lugemine plaanis oli, eelnes teisipäeval EKRE ja Isamaa algatatud umbusalduskatse kaitseminister Kalle Laanetile, lükkusid riigikogu päevakorda plaanitud eelnõud edasi. Nii ei jõutud ka pärast kolmapäevast ööistungit ABIS-e eelnõuni ning edasi lükatud teemasid hakatakse arutama laupäeval. Segadused töönädalas tõmbasid näiteid pidurit sotsiaaldemokraatide algatatud olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelule «Ebavõrdsus Eestis – kas vaesusest saab välja kärpida?», mis lükkub tõenäoliselt sügisesse.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles