Fotod Lennusadam saab uuendatud katuse

Copy

Riigi Kinnisvara AS alustas Lennusadama katusekatte rekonstrueerimistööde ettevalmistusega, alates 28. juunist 2021 jääb muuseum avatuks teisipäevast pühapäevani kella 10-19 ning on mürarikaste tööde teostamiseks esmaspäeviti suletud.

Meremuuseumi juhi Urmas Dreseni sõnul kerkivad Lennusadama angaari ümber tellingud, et ehitaja saaks lähinädalatel alustada olemasoleva katusekatte ja soojustuse eemaldamisega.

«Uue lahenduse puhul kasutatakse varasema PUR-vahu asemel PIR-soojusplaate, paigaldatakse aurutõke ning SBS kate koos vajalike alus- ja pealiskihtidega, mis loodetavasti viimase aja sagedased läbijooksud meist seejärel pikaks ajaks eemale hoiavad,» ütles Dresen.

Aastatel 2009-2012 rekonstrueeritud Lennusadama angaaride kolmekupliline betoonkatus on heas korras, seega ei hõlma katusetööd betoonkonstruktsioone, kuid on vajalikud selleks, et kogu maailma mastaabis unikaalne ehitis säiliks hästi ka tulevikus..

Katusetööde raames rekonstrueeritakse veel Lennusadama väliterrass, ekspositsioonivalgustuse toiteosa ja avariivalgustus ning korrastatakse nurgatornid.

Tööde teostamiseks püstitatud tellingud võimaldavad välialal pidada suveks planeeritud suursündmuseid. Lennusadama 2. korrusel asuv kohvik Maru töötab sarnaselt muuseumile igapäevaselt ning on alates 28. juunist esmaspäeviti suletud.

Lennusadama katusetööde teostamiseks sõlmis Riigi Kinnisvara AS hankelepingu Aruna-Ehitus OÜga. Lahenduse projekteeris KOKO arhitektid OÜ ja omanikujärelvalve teostaja on Telora OÜ. Tööde teostamise tähtaeg on 2021. aasta lõpp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles