Eile rongi alla jäänud tütarlaps kuulas muusikat

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla raudtee ületuskohas sai noor naine rongilt löögi.
Lilleküla raudtee ületuskohas sai noor naine rongilt löögi. Foto: Liis Treimann

Eile õhtul Lillekülas rongi ette astunud tütarlaps kuulas kõrvaklappidest muusikat, mis võis hajutada tema tähelepanu, teatas politsei.

Kristiine keskuse taga asuval jalakäijate ülekäigurajal kella 16.50 paiku rongilt löögi saanud 14-aastane tütarlaps astus raudteele, veendumata selle ohutuses ning sai löögi Balti jaama poolt tulnud Tallinn-Viljandi rongilt.

Tütarlaps toimetati Tallinna lastehaiglasse.

«Liikluses tuleb ka harjumuspärastest situatsioonides olla igal hetkel tähelepanelik ning jälgida ümbritsevat, muidu on õnnetus kiire juhtuma,» ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelvalve talituse juht Elari Kasemets. «Lapsevanemad peaksid ka teismeliste puhul pidevalt jälgima oma laste liiklemisharjumusi ning vajadusel neid suunama.»

Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektori asetäitja Anvar Salometsa sõnul juhtuvad raudteeõnnetused paljudel juhtudel just liiklejate tähelepanematuse, asjatu kiirustamise ning liiklusseaduse nõuete eiramise tõttu.

«Kui raudteeinfrastruktuuri on ohutust silmas pidades viimastel aastatel oluliselt edasi arendatud, siis liiklejate liikluskultuuriga paraku rahul olla ei saa,» ütles Salomets. «Sageli ei teadvustata, et raudtee on kõrgendatud ohuga piirkond, kus on võimalik turvaliselt liigelda üksnes juhul, kui järgitakse sinna paigaldatud fooritulesid, liiklusmärke ja ohutusnõudeid.»

«Kindlasti ei tohiks raudtee piirkonnas liiklejad tegeleda kõrvaliste asjadega, mis tähelepanu ning kuulmis- ja nägemisvõimet hajutavad,» lisas Salomets.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles