Xiaomi Redmi Note 10 5G - 5G massidesse!

Copy
Foto: ALSO Eesti OÜ

Xiaomi on olnud nutitelefonide turul juba mitu aastat ning iga uue seadmete põlvkonnaga püüab tehnoloogiagigant tuua turule midagi uut – olgu see ülikiire laadimine, uudne kaamerate disain või üle äärte ulatuv ekraan. Ka keskklassi telefonidel püüab Xiaomi asju paremaks muuta ning Xiaomi Redmi Note 10 5G pole selles erand.

Ekraan

Seadme kätte võttes saab kohe märgata ülisuurt ja teravat ekraani. Tegu on suure 6,5-tollise kiire 90 Hz paneeliga, mis jookseb 1080 x 2400 lahutuse juures. Sellise ekraani diagonaali juures teeb see umbes 405 pikslit tolli kohta, mis on teiste sama klassi seadmetega hästi võrreldav. Pilt on piisavalt terav, et lugeda ka kõige väiksemat teksti.

Üks olulisemaid tunnuseid igal ekraanil on selle eredus – kui telefon ei suuda näidata piisavalt eredat pilti, siis suve keskpäeval võib seade muutuda täiesti kasutamatuks kuna pilt on lihtsalt liiga tuhm. Õnneks Redmi Note 10 5G mudelil seda probleemi ei ole – tavaline eredus jõuab umbes 400 nitini, mis on igapäeva kasutamiseks täiesti sobilik. Ekraani on samuti kaitstud sisseehitatud Corning Gorilla Glass 3 kaitseklaasiga, mis tugevdab nii seadme ekraani kui ka korpust ennast.

Foto: ALSO Eesti OÜ

Disain

Xiaomi Redmi Note 10 5G on ehitatud küll plastikust, kuid piltide peal ja ka päriselus näeb see palju paremini välja kui lihtsalt plastik. Tagaosa on matistatud – mõnede arvates on see halb kuna telefon võib kergemini kätest välja libiseda ja kukkuda, kuid üldiselt rääkides on matt-korpus alati parem – vähem sõrmejälgi ja määrdumisplekke, üldiselt pehmem ja mõnusam tunne käes ning vähem on näha igasuguseid mikrokriime. Kuna aga enamus inimesi paneb nii kui nii oma telefoni peale ühe kaitseümbrise, siis ei ole see tagapaneel üldsegi nii oluline. Plastik on klaasist isegi turvalisem – kukkudes ei pruugi see nii kergesti katki minna.

Selle telefoni üks mugavamaid omadusi on sõrmejäljelugeja, mis on integreeritud toitenupu sisse. Sätetes saab ka valida, kas telefon lukustatakse lahti toitenupu vajutuse või puudutusega. Sellised mahtuvuslikud ehk mitte ekraani-alla integreeritud sõrmejäljelugejad on turvalisemad, täpsemad ja kiiremad ning paljud telefonid võiksid taas tagasi tulla sellisele nutiseadmete lahtilukustamismeetodile.

Foto: ALSO Eesti OÜ

Kaamerad

Korpuse ülemises paremas nurgas on ka kolmik-kaamera komplekt, kust leiab 48 MP põhi-, 2 MP makro- ja 2 MP sügavuskaameraid. Põhimängija on 48 MP sensor, mis saab suurepäraselt hakkama nii päeva- kui ka ööpiltide ja -videotega. Tehisintellektipõhine järeltöötlus suudab ka kõige kehvemat pilti teha paremaks, rääkimata heas valguses tehtud fotodest.

Esikaamera on 8 MP ning saab piltide tegemisega hakkama, kuid tagakaamera teeb märgatavalt parema kvaliteediga fotosid. Soovi korral saab Xiaomi sätetes sisse lülitada ka nägude automaatset tuunimist – tarkvara suurendab silmi ja huuli, pehmendab nahka ning teeb igasuguseid muutusi.

Foto: ALSO Eesti OÜ

Riistvara

Xiaomi Redmi Note 10 5G suurimat eripära on näha aga isegi selle nimes – 5G. Seadme sees olev MediaTeki protsessor on võimeline kasutama 5G-võrku, mis iga aastaga muutub aina levinumaks ja kiiremaks. Kõikide teiste telefonidega võrreldes, ei saa selle raha eest 5G-võimelist seadet, mis ongi Xiaomi Redmi Note 10 5G suurimaks eristatavaks faktoriks.

5G on suurepärane tehnoloogia, mis muutub tulevikus aina olulisemaks. See toetab ülikiiret andmevahetust, avades seeläbi uksi erinevatele uutele kogemustele ja teenustele, sealhulgas sisu voogedastamine mitme seadmete vahel ilma viivitusteta, pilvepõhine mängitavus igas seadmes ning miks mitte erinevate seadmete reaalajas kaugjuhtimine.

Muu riistvara osas on see seade võrreldav kõikide oma konkurentidega – populaarsemaid mänge nagu Fortnite see ei jooksuta, kuid tavainimese ülesannetega saab see ülihästi hakkama. Vähemalt 4 GB operatiivmälu garanteerib ka seda, et telefon ei jookse kinni kui lahti on 4-5 programmi. Heaks boonuseks on ka ununev kõrvaklapiauk – juhtmega kõrvaklappe ära viskama ei pea. Lisaks sellele kõigele kui telefoni integreeritud 64 või 128 GB sisemälu hakkab väikseks jääma, saab sisse visata kuni 1 TB SD kaarti kõikide piltide, videote ja vähem kasutatavate rakenduste jaoks.

Samuti oluline on mainida telefoni võimsat akut – 5000 mAh garanteerib pikka tööaega ning koostöös energiatõhusa protsessoriga suudab telefon vabalt olla ilma laadimiseta 3 või rohkem päeva.

Foto: ALSO Eesti OÜ

Xiaomi Redmi Note 10 5G on üks odavamaid 5G-telefone, mida leiab veidi üle 200€ eest. Kuigi kõigi teiste parameetrite poolest ei pruugi see oma konkurentidest erineda, pakub see suurepärast kasutajakogemust mahtuvusliku sõrmejäljelugeja, terava ja ereda ekraani ning viisaka kaamerasüsteemiga - 5G tugi on kirsiks tordi peal.

Xiaomi Redmi Note 10 5G sobib neile, kes otsivad umbes 200€ eest mitmeks aastaks telefoni ning kõige rohkem neile, kes selle juures soovivad olla tulevikukindlad ning tahavad 5G toe. Arvestades Xiaomi arengut võib oodata telefoni korralikku toetamist ka mitme aasta pärast uute Androidi operatsioonisüsteemi uuendustega, mis teeb sellest seadmest korralikku kaaslast nii vanale kui noorele inimesele.

Xiaomi Redmi Note 10 5G telefoni leiad meie veebipoest: mi-home.ee.

Ametlikud edasimüüjad:

Telia, Elisa, Tele 2, Klick, Euronics

Copy
Tagasi üles