Tamkivi: puhkuste kord vajab täpsustamist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jaanus Tamkivi sõnul on riigikogulaste puhkused tavapärased, kuid sobimatu on puhata parlamendi korralise istungite toimumise ajal.

«Pole mingi saladus, et ükski inimene ilma puhkuseta tegelikult tööd teha ei suuda ja siis otsitaksegi teisi võimalusi, kuidas see puhkusevajadus ära rahuldada,» mõistis Tamkivi Palo käitumist.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe sõnul on nende parteis kirjutamata reegel, et riigikogu korraliste istungite nädalal keegi puhkusele siiski ei sõida. Komandeeringus ja tööreisidel on aga lubatud käia.

«Et riigikogulaste puhkamine oleks üldsusele arusaadavam, siis oleks loogiline, et parlamendiliikmetele oleks ikkagi puhkuseks ette nähtud periood olemas,» leidis Tamkivi. Selleks pidas ta vajalikuks puhkuste küsimus uuesti riigikogu ette tuua, sest praegune koosseis pole teemat veel arutanud.

Samas möönis Tamkivi, et seadusemuudatusega kaasneks rida juriidilisi probleeme. Neist olulisim see, et keeruliseks võib osutuda riigikogu erakorralise istungi kokkukutsumine.

Tamkivi sõnul pole ta kuulnud, et riigikogulased oleksid puhkuse ajaks palga saamise peatanud. «See, et riigikogu liikmel jäetakse palk arvestamata – ausalt öeldes ma ei ole sellist asja varem kuulnud. Avalduse võib küll teha, aga kuidas kantselei saab käituda? Ma pigem arvan, et see palk makstakse talle välja,» kommenteeris Tamkivi Urve Palo taotlust kolme tööpäeva palka töölt puudumise tõttu mitte välja maksta.

Riigikogu liige Urve Palo läks keset töönädalat 25. jaanuarist 8. veebruarini perega välismaale puhkama, aga avalduse oma töötasu peatamiseks tegi vaid kolmeks päevaks, kirjutas Õhtuleht. Palo kuupalk on 3900 eurot ning kui ta üle kahe nädala töölt eemale jääb, pidanuks ta loobuma 2042 eurost, kuid Palo ütles ära vaid 557 eurost. Hiljem teatas ta, et eksis avaldust esitades kuupäevadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles