6 head ideed enda kodus lõbustamiseks

Copy
Foto: Dusk Digital Media

Viimane aasta on meile hästi näidanud, kuidas kodus viibimisel võivad olla omad eelised: kodus aja veetmine tähendab võimalust rahulikumalt pühenduda asjadele, mida igapäevases kiires elus kipume unarusse jätma. Siin toomegi sinuni 6 ideed, kuidas saad end kodus lõbustada.

1. Mängimine, võitmine ja raha teenimine

Üks toredamaid viise vaba aja veetmiseks ja enda lõbustamiseks võib olla mängimine. Aga mida sa arvad hoopiski võimalusest mängida läbi panustamise ja samal ajal ka läbi võitude raha teenida? Kas see ei kõla mitte suurepäraselt? Just selle jaoks on heaks lahenduseks spordiennustused. Ennustamine ja panustamine võivad olla väga põnevad, sest pead kaasa elama meeskonnale, kellele oled panustanud ning kui õnn on koos sinuga, saad võita pärisraha!

Kui sul pole aga soovi raha kasutada, võib olla väga lõbus mängida koos sõpradega või pereliikmetega nii lauamänge, pallimänge aias või hoopiski üksi olles proovida mõnda mängu kas paberil või internetis.

2. Vaata seiklusreisifilme

Kas ka sul on lõputu list reisiteemalistest seiklusfilmidest, mida oled alati tahtnud näha, kuid mille jaoks sul varasemalt aega pole olnud? Siis nüüd on selle jaoks hea aeg! Kui oled uutele mandritele reisimise armastaja, võib sulle väga meeldida kuulus film "Into The Wild” - tõestisündinud lugu, kus peategelane Christopher McCandless jätab maha kõik selleks, et avastada Alaskat hääletades.

3. Avasta enda jaoks kokkamine

Kolmas tegevus, mis võimaldab sul kodus viibides “reisida”, on kindlasti kokkamine. Kaugetelt maadelt pärit tüüpiliste roogade valmistamine, köögis katsetamine teistsuguste kasutusviiside ja tavadega ning uute maitsete proovile panemine ei ole mitte ainult lõbus ja kasulik ajaveetmine, vaid ka hea viis kokku puutuda erinevate traditsioonidega. Näiteks saad sa juba kodus leiduvate koostisosadega nautida kas burritode, mõne riisiroa või tõelise austria šnitsli valmistamist.

4. Ole füüsiliselt aktiivne

Füüsiliselt aktiivseks olemiseks on mitmeid viise ning seda saad sa teha otse kodust! Internetist saad leida mitmeid erineva raskusastmega õpetusi, mis on kasulikud keha erinevate osade treenimiseks. Võid leida nii kirjutatud artikleid kui ka videoid, mida saad reaalajas järgida.

Lisaks on sellistest rakendustest nagu näiteks Instagram võimalik leida igapäevaselt otse nõuandeid ekspertidelt, kes jagavad oma teadmisi ja teevad mitmed harjutused lihtsalt kättesaadavaks kodust treenijatele. On tõsi, et see ei ole täpselt sama nagu rabades matkamine, kuid võid kindel olla, et mis tahes liikumine ja liigutamine on alati kasulik sinu tervisele ja kehale.

5. Õpi selgeks uus keel

Kui sulle pakuvad huvi erinevad kultuurid ja rahvused, siis uue keele õppimine võib osutuda väga lõbusaks ja ka otse loomulikult kasulikuks. Veebist saad leida mitmesuguseid õpetusi ja rakendusi, mis võimaldavad sul õppida uut keelt mugavalt kodus viibides läbi videotundide ja veebiharjutuste. Uue keele õppimiseks tulevad kasuks ka videokõned või sotsiaalmeediarakendused, rääkides sõpradega, kes asuvad teisel pool maailma. Uue keele õppimine pole kunagi olnud nii lõbus nagu see tänapäeval olla saab!

6. Seikle läbi kirjanduse

Reisiraamatute, ilukirjanduse lugemine on kindlasti üks populaarsematest ajaviite võimalustest. Kui sul on rohkem vaba aega, saad taasavastada suurepäraseid klassikuid või valida hoopiski parima reisraamatu tiitli pärinud raamatute hulgast Viivi Luige raamatu “Varjuteater” või Jaan Unduski raamatu “Teekond Hispaania”.

Nagu näha, on olemas palju tegevusi, mille läbi saad end kodus lõbustada ja oma aega kvaliteetselt veeta. Kodus on tõesti lõbus olla!

Copy
Tagasi üles