Saku valimisliit pakub presidendikandidaadiks Tarmo Soomere (6)

Brita-Maria Alas
Copy
Tarmo Soomere.
Tarmo Soomere. Foto: Tairo Lutter

Valimisliit «Roheline Saku vald» teeb ettepaneku seada presidendikandidaadiks Eesti Teaduste Akadeemia presidendi Tarmo Soomere. 

Kolmapäeval toimub Saku Gümnaasiumis valimisliidu «Roheline Saku Vald» üldkogu koosolek, kuhu on kutsutud esinema Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere teemal «Kohalike omavalitsuste võimalused rohepöörde läbiviimisel».

Ühtlasi teeb üldkogu riigikogu liikmetele ja vajadusel valijameeste kogule ettepaneku esitada Soomere presidendikandidaadiks. Soomere kinnitas ERR-i uudisteportaalile, et ta oleks valmis presidendivalimistel osalema.

Valimisliidu «Roheline Saku vald» ettepaneku taga on juhatuse liikmed Ivar Raig, Kristi Hunt, Mart Opmann ja Herman Miller. 

«Eesti vajab erakondade ülest Eesti Vabariigi Presidendi kandidaati,» põhjendas Raig. «Tarmo Soomerest võib saada täieline president, kes esindab põhiseaduslike institutsioonide tasakaalustavat vaimset küpsust ning on empaatiavõimeline nii välis-kui ka sisesuhetes,» lisas ta.

Raigi sõnul suudab Soomere koondada enda ümber tunnustatud teadlasi, kogenud eksperte, edumeelseid ettevõtjaid ja usaldusväärseid poliitikuid, mis aitab ühtlasi kaasa Eesti riigi jätkusuutlikule ja teadmuspõhisele uuenemisele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles