Veebiarutelu Urmas Paeti juhtimisel: ”Milline on USA pool aastat pärast presidendivahetust?”

Copy
Foto: Euroopa Parlament

Teisipäeval, 29. juunil kell 13 korraldab Euroopa Parlamendi väliskomisjoni aseesimees Urmas Paet veebiarutelu ”Milline on USA pool aastat pärast presidendivahetust?”. Paetiga kõnelevad Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Kristjan Prikk ja ajakirjanik Neeme Raud.

Peaaegu pool aastat tagasi võttis Joe Biden Ameerika Ühendriikide presidendi ameti üle Donald Trumpilt.

Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul on president Biden ette võtnud USA ja Euroopa suhete taastamise ning nende viimise tasemele, kus oldi enne Trumpi ametisse astumist. "Seda kinnitasid ka Bideni sõnumid hiljutise Euroopas käigu ajal kui ta osales nii NATO tippkohtumisel kui ka EL-USA tippkohtumisel,” ütles Paet.

”Arvestades, et Euroopa suhted Venemaaga pole viimase 30 aasta jooksul kunagi nii halvad olnud kui praegu ja arvestades Hiina kasvavat mõjuvõimu, on seda loomulikum, et EL ja USA panevad seljad kokku ning teevad igakülgset koostööd,” ütles Paet.

Vaatamata paranevatele suhetele, on Paeti sõnul ELi ja USA vahel siiski õhku jäänud ka mitmeid erimeelsusi. Seda näiteks kaubandusküsimustes, aga ka Nord Stream 2 ümber.

Veebiarutelul keskenduvad kõnelejad sellele, milline on USA ja tema välispoliitika peaaegu pool aastat pärast president Bideni ametisse astumist, kuidas on muutunud Euroopa ja USA vahelised suhted ning kuidas Eesti sellega suhestub.

Copy
Tagasi üles