Kaitseminister tänas medalitega Afganistanis teeninud Eesti sõdureid (1)

BNS
Copy
Autasustamine
Autasustamine Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Kalle Laanet andis medalid Afganistanis operatsioonil Resolute Support üksuses ESTPLA 33 teeninud Eesti kaitseväelastele.

Kaitseminister Laaneti sõnul oli ESTPLA-33 rühma võitlejate teenistus Kabulis eeskujulik.

«Tegutsesite Suurbritannia väekontingendi koosseisus ning briti kolleegid on teie kohta öelnud ainult kiidusõnu. See on väga oluline, sest Eesti kaitseväelaste professionaalne ja pühendunud tegevus välismissioonidel on omamoodi kvaliteedimärk, mida tuleb hoida,» lisas Laanet.

Ta rõhutas, et julgestusrühma ülesannete täitmine on keeruline ja omajagu ohtlik, arvestades kohalikke olusid.

Laaneti sõnul on Eesti koos liitlastega andnud Afganistanile ja maailma julgeolekule väga palju. «Andsime endast parima. Loodame, et Afganistan ei pöördu tagasi Talibani võimu kõige süngematesse aegadesse,» ütles ta.

NATO ja partnerite kahekümneaastane kohalolek Afganistanis jõuab peagi lõpule – viimane rühm saabus Eestisse käesoleva aasta 8. juunil ning SNR jõuab tagasi enne jaanipäeva.

Lõppeks tänas Laanet kaitseväelaste pereliikmeid ja lähedasi, kes on neid toetanud ja koju oodanud.

Üksus naasis koju eelmise aasta juunis, mil austamistseremoonia tuli koroonaviiruse leviku tõttu edasi lükata.

«Loodan, et te ei mõelnud hetkekski, et teid ning teie rasket ja vastutusrikast tööd välismissioonil on unustatud. Võin kindlalt väita, et Eesti peab alati meeles ja hindab väga kõrgelt kõigi kaitseväelaste ja kaitseliitlaste panust rahvusvahelistel rahuoperatsioonidel,» ütles Laanet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles