Uuring: Perlingut toetab kaks korda enam valijaid kui Seedrit (13)

Copy
Helir-Valdor Seeder ja Lavly Perling.
Helir-Valdor Seeder ja Lavly Perling. Foto: Gert Tali / Postimees

Pühapäeval toimub Isamaa erakonna suurkogu, kus kandideerivad esimeheks endine riigi peaprokurör Lavly Perling ja erakonna praegune esimees Helir-Valdor Seeder. Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed poolt tellitud Turu-Uuringute ASi juunikuise uuringu andmetel toetab Lavly Perlingut peaministrina kaks korda enam valijaid kui Isamaa praegust juhti Helir-Valdor Seedrit.

Sisevalimiste eel näeks Perlingut peaministrina kuus protsenti täisealistest Eesti kodanikest, samas kui Seedrit toetab peaministrina 3 protsenti. Perlingu toetus on kõrgem vanuserühmades 25-34 ning 50-aastaste ja eakamate seas, madalam aga 18-24-aastaste seas. Regionaalselt asub enim Perlingu toetajad Põhja- ja Kesk-Eestis, Seedri toetajaid leiab enim Lõuna-Eestist.

Võimalikest peaministrikandidaatidest sai suurima toetuse Jüri Ratas 23 protsendiga ning talle järgnesid Kaja Kallas 19 protsendiga, Martin Helme 15 protsendiga, Kristina Kallas 7 protsendiga ja Lavly Perling 6 protsendiga. Viimast kohta jagasid kumbki 3 protsendiga Indrek Saar ja Helir-Valdor Seeder. Neid, kes oma hinnangut anda ei osanud, oli vastajate hulgas 25 protsenti.

Turu-uuringute AS korraldas Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed tellimusel küsitluse ajavahemikus 04.06 – 09.06.2021 ning küsimustele vastas kokku 1003 18-aastast ja vanemat Eesti Vabariigi kodanikku. Andmekogumine viidi läbi veebiküsitlusena.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles