Raimond Kaljulaid: Isamaa parempoolsete projekt osutus blufiks (2)

Copy
Riigikogu liige, sotsiaaldemokraat Raimond Kaljulaid.
Riigikogu liige, sotsiaaldemokraat Raimond Kaljulaid. Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poliitiku ja Riigikogu liikme Raimond Kaljulaidi sõnul näitasid Isamaa sisevalimised, et tegemist on selgelt parempoolse ja konservatiivse erakonnaga.

Ta märkis, et Parempoolsete projekt osutus blufiks ning neil isamaaliitlastel, kes soovivad kuuluda parempoolsesse, kuid liberaalsesse erakonda, on nüüd võimalik valida Eesti 200 ja Reformierakonna vahel.

Kaljulaidi sõnul ei tulnud Seederi võit Isamaa üldkogul üllatusena. «Parempoolsete mõju erakonnale ei ole olnud väga suur. Tuletame meelde, et eelmise kolmikliidu ajal jäi Isamaa lõpuni kinni hoidma ametisolevast valitsusest, kuigi parempoolsed oleksid eelistanud ilmselt koalitsioonist lahkumist,» kommenteeris Raimond Kaljulaid.

Ka Isamaa välis- ja julgeolekupoliitika korüfeed, ei teinud tema hinnangul mitte midagi vaatamata sellele, et eelmise valitsuse liikmed tegid Eestile oluliste liitlaste ja partnerite suunas kahetsusväärseid avaldusi. «Eks Luik ja Reinsalu tunnetasid hästi, milline on jõudude vahekord parteis ja ei hakanud oma karjääri ohtu seadma,» ütles Kaljulaid.

Sotsiaaldemokraat juhtis tähelepanu, et ka opositsioonis hoiab Seeder tugevasti parempopulistidest kinni.

«Ühiselt püüti umbusaldada peaminister Kaja Kallast ning fraktsioonist kirjutasid kõik peale ühe saadiku alla umbusaldusavaldusele, mis sisaldas mitmeid valesid ja väiteid, mis ei olnud üldse tõsiseltvõetavad. Ma arvan, et kõigile peaks nüüd olema selge, et Isamaa on parempoolne ja konservatiivne erakonnaga. Need Isamaa liikmed ja poliitikud, kes tahaksid olla parempoolsed ja liberaalses erakonnas saavad selles osas valida Reformierakonna ja Eesti 200 vahel,» märkis Raimond Kaljulaid.

Ta avaldas lootust, et Isamaa lõpetab nüüd sisekaemusega tegelemise ja leiab aega ka kohalike valimiste ning muidugi eriti Tallinna kampaania jaoks. Praeguses seisus on tema ütlusel küllalt suur oht, et Isamaa jääb pealinna volikogust välja, mis oleks vesi linna juhtiva Keskerakonna veskile.

«Tallinnas muutuse saavutamiseks peab pingutama kogu pealinna opositsioon - see tähendab ka Isamaad,» lisas Kaljulaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles