Eesti abistab Valgevene surve alla sattunud Leedu piirivalvet (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Leedu on sattunud viimastel nädalatel Valgevenest saabunud migrantide surve alla, keda aitavad väidetevalt piirile Valgevene võimud.
Leedu on sattunud viimastel nädalatel Valgevenest saabunud migrantide surve alla, keda aitavad väidetevalt piirile Valgevene võimud. Foto: Ints Kalnins/scanpix Baltics

Eesti kavatseb aidata Leedu piirivalvet, mis on sattunud Valgevene režiimi organiseeritud illegaalsete immigrantide surve alla. Abi antakse Euroopa Liidu piirivalveameti Frontex raames, selle täpset mahtu politsei- ja piirivalveamet (PPA) ei avalda, kirjutab ERR

«Euroopa Piiri- ja Rannikuvalve Amet (Frontex) on tõepoolest pöördunud liikmesriikide, sealhulgas Eesti poole, et kaasata täiendavat tuge Leedu piiri valvamisse. Tuge sooviti nii täiendavate ametnike kui tehnika näol, mida teiste seas ka Eesti omalt poolt Leedule pakub,» ütles PPA rahvusvahelise koostöö büroo politseinōunik Helen Neider-Veerme esmaspäeval ERRile.

Ta lisas, et julgeolekukaalutlustel ei saa ta lähemalt avaldada, millises mahus PPA Leedu piiri valvamisse panustab. 

Leedu on sattunud viimastel nädalatel Valgevenest saabunud migrantide surve alla, keda aitavad väidetevalt piirile Valgevene võimud. Migrantide arvu järsku kasvu seostatakse Valgevene valitseja Aleksandr Lukašenko kättemaksuga Leedule, mis on üks juhtivaid Lukašenko režiimi kriitikuid ning pakub varjupaika Valgevene opositsiooni liikmetele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles