Mupo manitseb inimesi kuumast tulenevaid ohte vältima

Postimees
Copy
Pirita Rand.
Pirita Rand. Foto: Gert Tali

Lähipäevade ilm toob endaga jätkuvalt kaasa kõrgeid kuumakraade, mis võivad ohustada inimeste ja lemmikloomade tervist, Tallinna munitsipaalpolitsei manitseb inimesi kuumast tulenevaid ohte vältima.

Mupo soovitab randa tulla pigem ühistranspordi või kergliiklusvahendiga, et säästa keskkonda ja vältida parkimismuret, edastas mupo. Autoga randa minnes tuleb sõiduk parkida vastavalt liiklusseaduse nõuetele, kindlasti tuleb vältida haljasalale parkimist.

Lapsi ja loomi ei tohi jätta palava ilmaga üksinda sõidukitesse, kuna see võib väga lühikese ajaga muutuda nende jaoks eluohtlikuks.

Randa minnes tuleb kaasa võtta piisavalt vett ning kanda peakatet või kasutada päikesevarju. Klaastaarat ja alkoholil randa tuua ei ole lubatud.

Märgates rannas või tänavapildis kuumuse käes vaevlevat eakat, last või looma, tuleks kohe helistada hädaabinumbrile.

Mupo kutsub ka üles ettevaatusele Harkujärve ja Pirita välibasseinide juures. Neid supelrandu valvavad küll G4S vetelpäästjad, kuid esmane veeohutus peab algama igast rannakülastajast endast. Tegemist on uudsete ja põnevate ujumiskohtadega ja lapsevanemate kohustus on tagada, et nende lapsed ei viibiks seal ilma täiskasvanu juuresolekuta ega järelevalveta.

Lemmikloomade vette laskmine Stroomi rannas ja selle ümbruses on keelatud.

Pikakari rannas on üks parkimisplatsidest ette nähtud järelhaagisega paate transportivatele sõidukitele ning sinna tavaautosid parkida ei tohi.

Linn kastab ja jahutab veega sõiduteid, kuna kuum asfalt võib põhjustada teedel libedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles