Reinsalu: pühade varjus pandi toime suur sigadus! (12)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Eero Vabamägi

Poliitik Urmas Reinsalu (Isamaa) avastas, et Tallinna linnavalitsus on pühade eelses kuumuses kehtestanud detailplaneeringu, mis näeb ette Maarjamäele kommunismiohvrite memoriaali lähedusse spordihalli ehitamise.

«Hea rahvas! Sain neil minuteil kommunismiohvrite memoriaali arhitektiga kõneledes teada verivärskest sigadusest, mida tehti just pühade varjus. Selle osalised valitsuses ja Tallinna linnavalitsuses loodavad, et rahvas ei saa sellest jaaniõhtu ja sooja suve tõttu teada. Et see plaan läbi ei läheks, palun jagage seda postitust!» kirjutas Reinsalu sotsiaalmeedias.

«Nimelt andis linn sõnamurdlikult loa rajada kommunismiohvrite memoriaali kõrvale Levadia klubi jalgpallihall koos hoonetega. Selle vastu on kategooriliselt olnud nii represseeritute ühendused, kohalik kogukond ja memoriaali arhitektid. Sisuliselt tähendab see arhitektuuriliselt memoriaali pühaduse hävitamist,» lisas ta.

Ta meenutas, et eelmises valitsuses blokeeris Isamaa selle tegevuse ja läinud sügisel lepiti valitsuse ja linnavalitsuse vahel kokku, et jalgpallihalli ei tule sellesse pühasse kohta ja klubi saab krundi teises kohas.

«Nüüd murdis nii Kaja Kallase valitsus kui Tallinna linnavalitsus seda kokkulepet ja linn langetas riigi valitsuse nõusolekul otsuse halli rajamise kohta vaikselt enne Võidupüha.

«Ilus kink» linnavalitsuselt ja riigi valitsuselt rahvale Võidupühaks. Selline tegevus on moraalitu, sõnamurdlik ja meie rahva väärtusi jalge alla tallav,» leidis poliitik.

Tallinna linnavalitsus kehtestas Tuulenurga 1 detailplaneeringu oma viimasel puhkuse-eelsel istungil, mis toimus sel esmaspäeval.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles