Ilves: Merkel ja Macron on teadmatuses või ei ole ajaloost õppinud (31)

BNS
Copy
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Madis Veltman

Saksamaa ja Prantsusmaa juhid pole ilmselt õppinud midagi viimase 80 aasta ajaloost, kommenteeris president Toomas Hendrik Ilves teateid, et need riigid tahavad kutsuda Venemaa presidendi Vladimir Putini taas Euroopa Liidu tippkohtumisele, edastas kolmapäeval ERRi uudisteportaal.

«Merkel ja Macron on kas teadmatud või nad pole õppinud midagi 80 aasta ajaloost ega rahvastelt, keda sakslased on reetnud. Isegi teiste EL-i riikidega rääkimata. Täpselt nagu nende eelkäijad. Ma ütlen seda, teades väga hästi, mida ütlen,» kirjutab Ilves.

«Me ei lähe korda. Ebaolulised. Veel hullem, nad tegelikult arvavad, et teavad paremini. Et nad on targemad kui vaheriigi ida alamrahvas (Ost-Untermenschen of the Zwischenländer). Ülbus ja eneseuhkus on hämmastav,» lisab ta.

Financial Times kirjutab kolmapäeval allikatele tuginedes, et Saksamaad ja Prantsusmaad esindavad saadikud üllatasid Brüsselis teisi EL-i liikmeid, kui tegid ootamatult uued ettepanekud seoses suhetega Kremliga.

Diplomaatide sõnul tahab Saksamaa kantsler Angela Merkel, et Euroopa Liit kaaluks Venemaa presidendi Vladimir Putini kutsumist EL-i liidrite tippkohtumisele. Allikate sõnul toetab Merkeli initsiatiivi ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles