TTÜ soodustuskelmuse uurimine süüdistusteni ei viinud (1)

BNS
Copy
Tallinna Tehnikaülikooli pressikonverents, kus Ragnar Nurkse instituudi projektiga seotud kulude arvestuse uurimiseks moodustatud komisjon annab ülevaate uurimise vahetulemustest. Esiplaanil toonane rektor Jaak Aaviksoo.
Tallinna Tehnikaülikooli pressikonverents, kus Ragnar Nurkse instituudi projektiga seotud kulude arvestuse uurimiseks moodustatud komisjon annab ülevaate uurimise vahetulemustest. Esiplaanil toonane rektor Jaak Aaviksoo. Foto: Erik Prozes

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas tänavu mais 2019. aasta augustis soodustuskelmuse uurimiseks alustatud kriminaalmenetluse, mille eesmärk oli välja selgitada, kas Tallinna tehnikaülikooli Nurkse instituudis on kasutatud Euroopa Komisjoni teadusprojekti rahasid eesmärgipäraselt.

Põhja ringkonnaprokurör Marek Soomaa ütles BNSile, et uurimise all oli projekti nimekirjas olnud kuue inimese tööpanus ja palgarahade maksmised aastatel 2016-2019.

«Kriminaalmenetluses kogutud tõendid näitasid, et reeglistik projektirahade kasutamise ja kulude kajastamise osas ei olnud piisavalt selge, dokumenteerimine oli kohati ebapiisav ning projekti meeskonnaliikmete vaheline kommunikatsioon puudulik. See tingis teadmatuse ka meeskonna sees, mis rolli keegi projektis täidab. Ent asjaolu, et üldine asjaajamine võinuks olla korrektsem, ei anna alust süüdistuse esitamiseks ja prokuratuuri hinnangul tahtlikku kuritegu keegi toime ei ole pannud,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles