GALERII ⟩ Malis tähistati võidupüha sporditegevustega

Dominika Pankova
Copy

Malis Gao baasis teenivad Eesti kaitseväelased korraldasid võidupüha tähistamiseks poolmaratoni, võrkpalliturniiri ja piduliku õhtusöögi.

«Kui Eesti riik on meid siia Malisse saatnud, et lippu kõrgel hoida, siis me kavatseme seda teha täiel rinnal. Kui me viibiksime Eestis, siis osaleksime rivistusel. Seekord tööpostil olles otsustasime, et võidupüha alustame just poolmaratoni jooksmisega. Füüsiline pingutus on üks osa kaitseväelase igapäevasest tööst,» ütles kontingendi vanem major Rauno Viitmann.

Poolmaraton algas kohaliku aja järgi kell kuus hommikul. Jooksust võttis osa üle kahekümne Eesti kontingendi liikme. 21 kilomeetrise distantsi läbimiseks kulus keskmiselt natukene üle kahe tunni.

Oma panuse poolmaratoni korraldamisel andsid ka rahvuslik toetuselement ning jooksul mitteosalevad jalaväerühma liikmed, tagades joogipunktid ning jälgides jooksjate seisundit kõrbekliimas sportimisel.

Pärast poolmaratoni jätkus sporditegevus võrkpalliturniiriga.

Õhtul tähistas kontingent võidupüha ja jaanilaupäeva üheskoos einestades. Eesti riigipüha tähistamisega liitusid ka liitlasüksuste staabiohvitserid. Lisaks grillimisele korraldas jalaväerühm ka mälumängu.

Võidupüha tähistamist toetasid mittealkohoolsete jookidega Saku õlletehas ja kõrbekliimas vajaliku spordijoogiga ettevõte Spordipartner.

Eesti kontingent paikneb Prantsusmaa baasis Nigeri jõe kaldal Gao linnas, kus teenib üle 1500 sõjaväelase erinevatest riikidest. Eesti üksus elab ja teenib samades tingimustes nagu Prantsusmaa sõjaväelased. Operatsioonil Barkhane on Eesti üksuse ülesanneteks patrullimine Gao linnas ja selle lähiümbruses, baasikaitse ja kiirreageerimine.

Prantsusmaa operatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ja selle eesmärk on piirkonnas stabiilsuse loomine ning Euroopat puudutavate probleemide, näiteks terrorismi ja ebaseadusliku immigratsiooni, ohjamine. Prantsusmaa juhitud terrorismivastasel operatsioonil Barkhane Malis üksusega osalemisega kinnitab Eesti, et on valmis panustama julgeoleku tagamisse just seal, kus asuvad suured julgeolekuohud Euroopa jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles