Saabuval nädalavahetusel toimuvad Kadrioru staadionil kergejõustiku Eesti meistrivõistlused. Kuku raadio saates «Nädala tegija» on külas Eesti koondise liider Rasmus Mägi, kes on saatejuhi Meelis Atoneni hinnangul tänavu võib-olla teinud oma kõigi aegade parima hooaja alguse.

Mägi märkis, et ta ise pole nii täpselt kalkuleerinud, aga varasemalt pole tal olnud hooaja alguses järjestikuseid jookse alla 49 sekundi. Korra õnnestus see pärast Rio de Janeiro olümpiamänge 2016. aastal, aga tänavu on ta enesekindlus ja mugavus uuel tasemel.

Ta selgitas, et oluline oli valida hooaja alustamiseks õiged jooksukohad. Kõigepealt sai ta end lahti joosta Käärikul teatejooksudel, mille pealt oli hea minna tõket jooksma.

«Jooksud olid tõusvas laines. Mõnest jooksust võib-olla ootasin isegi natuke rohkemat, aga samas need situatsioonid on olnud niivõrd erinevad. Iga jooks samamoodi erinev. Kokkuvõttes tuleb võimalustega pigem rahul olla,» sõnas ta.

Eesti meistrivõistlustel tõkkejooksu Mägi ei tee. Ta seletas, et olümpiat ja lähemaid 400 meetri tõkkejookse silmas pidas tundus mõistlik testida end puhtas 400 meetri jooksus, nii valis Eesti meistrivõistlusteks selle distantsi.

«400 meetri jooks on selline, mis nõuab natuke rohkem jooksmist. Paraku olengi saanud erinevatel hooaegadel üks-kaks korda joosta. Alati jooksu järel on selline tunne, et jooksin justkui samamoodi kui tõket, ainult tõkkeid ei olnud ees. Tegelik distantsi anatoomia ikkagi on teistmoodi ja seda on vaja natuke rohkem tundma õppida. Ma loodan, et teatejooksudes tehtud jooksud on tunnetust parandanud. Miks mitte?» leidis ta.

400 meetri tõkkejooks kujuneski ta tugevaimaks alaks, kui tal oli suur soov pääseda U-18 maailmameistrivõistlustele. 100-meetri jooks oli mängust väljaks, sest kasvamise tõttu oli Mägi pisut kaotanud nooruspõlve kiirust. Hüpped ja mitmevõistlus teda ka nii palju ei kõnetanud.

«Mulle lihtsalt meeldis joosta ja jooksualadest kõige sobivam tundus 400 meetri tõkkejooks. Sinna pääsesin, võistlesin ära ja ega tagasivaatamist olnud ei ole,» sõnas Mägi. Aastate jooksul on ta proovinud ka teisi alasid, aga jooksmises on võlu, mis teda kõige rohkem paelub.

Kommentaarid
Copy