Kallas: ELi riigid ootavad taaskäivitamise kavade kiiret heakskiitu ja elluviimist

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Foto: Stenbocki maja

Ülemkogu kohtumise teisel päeval keskendusid ELi liidrid majanduse taaskäivitamisele ning pidasid oluliseks Euroopa taaskäivitamis- ja vastupidavusrahastu kiiret kasutamist investeeringuteks Euroopa majandusse.

Peaminister Kaja Kallase sõnul on Eesti ja teised liikmesriigid teinud majandust toetavate investeeringute ja reformide väljatöötamiseks palju pingutusi. «Iga liikmesriik ootab nüüd kavade kiiret heakskiitmist, et saaksime hakata tegema olulisi reforme ja investeeringuid kriisi mõjude leevendamiseks. Eesti taaskäivitamise kava aitab toetada tervishoiusüsteemi kaasajastamist, muuta transporti keskkonnasõbralikumaks, arendada välja uusi tehnoloogiaid ning kasutusele võtta uusi digilahendusi.»

Eesti saatis möödunud nädala lõpul pea miljardi suuruse majanduse taaskäivitamise kava Euroopa Komisjonile heakskiitmiseks ning ootab selle heakskiitu, et oleks võimalik kiirelt reforme ja investeeringuid tegema hakata.

Peaminister Kallas osales täna ka euroala tippkohtumisel, mis toimus 27 liikmesriigi osavõtul. Kohtumisel keskenduti euroala majanduse väljakutsetele pärast tervisekriisi ning arutati järgmisi samme pangandusliidu lõpuleviimiseks. Pangandusliidu eesmärgiks on ennetada panganduskriise ning see hõlmab panganduse ühtset järelevalvemehhanismi, ühtset kriisihalduskorda ning hoiusekindlustust.

Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde andis ELi liidritele ülevaate majanduse väljavaadete kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles