Võrumaal peeti kinni neli ebaseaduslikult piiri ületanud välismaalast

Alexandra Saarniit
Copy
Piirivalvurid ja koer seisavad Setomaa vallas Eesti-Vene piiril.
Piirivalvurid ja koer seisavad Setomaa vallas Eesti-Vene piiril. Foto: Marko Saarm

Reedel õhtul pidasid piirivalvurid Võrumaal Setomaa vallas piiriäärsel alal kinni inimeste grupi, keda on alust kahtlustada ebaseaduslikus piiriületuses. Piirile suunati täiendavad jõud.

Kolm täiskasvanut ja laps avastati piiriäärsel alal liikumas õhtul kella 19 paiku. Kinnipeetute seas on kaks meest, naine ja väike laps. Esialgsetel andemetel on nad pärit Iraagist. Kiirabi vaatas inimesed üle ning nad toimetati menetlustoiminguteks Koidula piiripunkti.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk kirjeldas, et piiril töötavad täiendavad jõud, kes ümbruskonnas patrullivad ja otsivad jälgi võimalikest muudest ebaseaduslikest piiriületustest. «Varasem kogemus näitab, et ühele ületusele võib järgneda veel neid, kes proovivad. Seetõttu suunasime piirile rohkem ressurssi,» selgitas Virk.

Piirile on suunatud piirivalvurid koos teenistuskoertega ning samuti kasutatakse piiriäärse ala kontrollimiseks droone. Väiksematele teedele on paigutatud täiendavad politseipatrullid, kes kontrollivad kõiki piirkonnas liikuvaid sõidukeid ja inimesi.

«Tulenevalt rändesurvest Leedu piiril ja ka Venemaal toimuvatest jalgpalli Euroopa meistrivõistlustest, prognoosisime, et ebaseadusliku piiriületuse oht võib suureneda ka Eesti piiril. Seetõttu valmistusime ebaseadusliku piiriületuse korral viima läbi täiendavad kontrolle ja piirile suunama rohkem jõudusid,» kirjeldas operatiivjuht.

«Kogukond on piirivalvuritele täiendavate silmade ja kõrvade eest, mistõttu kutsun kõiki inimesi, kes märkavad piirkonnas liikumas gruppe inimesi, sellest koheselt teada andma,» ütles Virk.

Kõik täpsemad asjaolud, sealhulgas see kuidas piiriäärsele alale jõuti, mis põhjusel Eestisse saabuti ja mis teekond selleks läbiti ning mis oli tegelik sihtriik, on selgitamisel.

2020. aastal avastati Eestis viis ebaseadusliku rände juhtumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles