Video ja fotod ⟩ Mikrobussiga kokku põrganud ratturi seisund on stabiilne (4)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy

Täna kella 9.40 paiku teatati raskest liiklusõnnetusest Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla teel. Õnnetuses osalesid mikrobuss Ford Transit ja jalgrattur.

Jalgrattur sai õnnetuses viga ning sündmuskohale saadeti lennusalga kopter, mis toimetab mehe PERHi traumakeskusesse.

Õnnetus juhtus Taeblas ülekäigurajal.

Liiklus maanteel suleti ajutiselt kopteri maandumiseks ning nüüdseks on tee taas avatud.

Täiendatud 13.20:

PPA pressiesindaja Leana Loide sõnul liikus haagisega mikrobuss Ford esialgsetel andmetel Taeblast Haapsalu suunas. Kergliiklusteel liikus samas suunas 58-aastane jalgrattur. Esialgsetel andmetel sõitis jalgrattur kergliiklustee ja sõidutee ristumiskohas ülekäigurajale ning ette seal liikunud Fordile. Jalgrattur sai tõsiselt viga, mistõttu saadeti kohapeale lennusalga kopter koos meedikutega ning kannatanu toimetati traumakeskusesse. Viimastel andmetel on tema seisund stabiilne.

Fordi roolis oli 35-aastane mees ning autos viibis veel kaks inimest, kes viga ei saanud. Autojuht oli kaine ning omas vastava kategooria juhtimisõigust.

Õnnetus juhtus sirgel hea nähtavusega teelõigul, kus lubatud suurim sõidukiirus on 50 km/h. Teekate õnnetuspaigas oli kuiv.

Haapsalu politseijaoskonna patrullpolitseinik Lauri Põllula julgustab jalgrattureid kandma kiivrit ja olema liikluses tähelepanelik. «Jalgrattur on liikluses nõrgem pool, mistõttu on äärmiselt oluline iseennast kaitsta ja olla ettevaatlik. Kiiver ei hoia õnnetust ära, kuid võib selle tagajärjed muuta vähem traagiliseks ning päästa elu,» sõnas politseinik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles