Politsei netikiusamisest: suurim mure on enesetapusoovituste saatmine ja mõnitamine

Copy
Kiusamisega seotud probleeme ei lahenda hirm menetluse ja karistuse ees, vaid see, kui kiusaja päriselt endale teadvustab, et tema käitumine põhjustab teistele valu ega ole vastuvõetav. Foto on illustratiivne.
Kiusamisega seotud probleeme ei lahenda hirm menetluse ja karistuse ees, vaid see, kui kiusaja päriselt endale teadvustab, et tema käitumine põhjustab teistele valu ega ole vastuvõetav. Foto on illustratiivne. Foto: freepik.com

Politseini jõuavad väga sageli teated kiusamise kohta – palju muret valmistab sotsiaalmeedias enesetapusoovituste saatmine ja videoblogides inimeste mõnitamine.

«Just hiljuti anti mulle näiteks teada kiusamisest, kus üks tüdruk kiusab enda klassiõde läbi TikToki. Paraku koolid hetkel nende asjadega ei tegele, sest õpetajatel on puhkus ning TikTok oma raporteerimissüsteemiga ei ole nii usaldusväärne, et olla kindel sobimatu sisu kiires eemaldamises,» ütles politseikapten Maarja Punak Postimehele ja lisas, et seetõttu on oluline kiusamistest teada anda.

«Suurim mure on enesetapusoovituste saatmised ja videoblogides (TikTok, Youtube, FB otse-eeter) inimeste mõnitamine nende eraelulisi saladusi paljastades või nendest sobimatuid pilte jagades,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles