Kalamaja ägab kinnisvaraarenduse surve all

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Naabritel poleks midagi uue hoone vastu, kui see vaid veidi madalam oleks. 
Naabritel poleks midagi uue hoone vastu, kui see vaid veidi madalam oleks. Foto: Revali Residentsid

Vana-Kalamaja tänava elanikud soovivad, et nende naabrusse planeeritavad uued hooned oleksid kavandatavast veidi madalamad, linnaplaneerimise amet aga hoonete kõrguses probleemi ei näe.

Kopli tänavale, endise kauplus Aasia hoone asemele tahab Revali Residentsid rajada viiekorruselise hoone ning praegu käib selle detailplaneeringu menetlus. Selle kõrvale, Kopli ja Vana-Kalamaja tänavate nurgal olevale Kopli 2c krundile, kus praegu asub kahekorruseline Economy hotell, tahab teine arendaja samuti viiekorruselist hoonet ehitada, kuid selle detailplaneering on alles algusjärgus.

Vana-Kalamaja tänava elanikud pole rahul sellega, et linn tahab loobuda varem kavandatust. Kui Kotzebue tänava nurgalt mööda Vana-Kalamaja tänavat Balti jaama poole liikuda, siis on iga järgnev hoone eelmisest pisut madalam.

«Meie maja pidi ka alguses viiekorruseline tulema, aga naabrid olid vastu ja linn leidis, et hooned peavad järjest madalamaks minema, ja nii meil ongi neljakorruseline maja. Ja nüüd tahetakse selle ette järsku ehitada viiekorruseline hoone,» rääkis Vana-Kalamaja 6 ja 8 korterühistu esindaja Uku Sööt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles