Rene Arikas: märtsis lubatud graafikus me püsida ei suuda (1)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
Rene Arikas sõnas, et märtsis välja käidud graafikus püsida pole võimalik, kuna ettevõtmine osutus sedavõrd erakordseks.
Rene Arikas sõnas, et märtsis välja käidud graafikus püsida pole võimalik, kuna ettevõtmine osutus sedavõrd erakordseks. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi järgmisel nädalal algavad Estonia laevavraki uuringud, sai Estonia esialgse hindamise rahvusvahelise ühiskomisjoni juht Rene Arikas volitused riigi eraldatud miljoneid eurosid kasutada alles kaks nädalat tagasi.

​Mis 8. juulil toimuma hakkab?

8. juulil me läheme välja uurimislaevadega. Eesti poole pealt on meil kasutuses multifunktsionaalne jäämurdja EVA 316, mis hakkab tegutsema seal kui emalaev, pakkudes meeskonnale ja uurijatele, inseneridele majutust, toitlustust ja tegelema ka uuringutega. Teiselt poolt tuleb meil Rootsist Stockholmi ülikoolile kuuluv uurimislaev Elektra, mis viib läbi keerulisemad uuringud: sonariuuringud, põhjauuringud. Uuringute eesmärk on saada pilt ette, milline on merepõhi, milline on merepõhja reljeef ja merepõhja geoloogia ja kus paikneb täpselt vrakk. Jäädvustame täpselt vigastuste asukoha ja ulatuse. Nii palju kui võimalik, me seda materjali ka avalikustame.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles