Video Helme: ma ei näe Soomerel ega Madisel mitte mingisugust laiemat poliitilist toetust (6)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Intervjuu: Martin Helme
Intervjuu: Martin Helme Foto: Pilt videost

EKRE kandidaat presidendivalimistel Henn Põlluaas pidas täna programmilise kõne. Kuigi reaalseid konkurente Põlluaasal hetkel pole, on tema võimalused valituks saada ahtad. Kes võiksid sellisel puhul EKREle veel presidendina sobida?

Kui peaks juhtuma, et Põlluaasal ei õnnestu valituks saada, siis kas võiks kõne alla tulla näiteks Tarmo Soomere või Ülle Madise toetamine? Soomere kandidatuuri EKRE esimees Martin Helme ei toeta.

«Üks põhjus on kahtlemata see, et meil on oma kandidaat. Aga teine on see, et tema poliitiline taust on valge leht. Meil tegelikult ei ole võimalik hinnata, mismoodi ta hakkaks presidendiametis käituma. Ülle Madise puhul on see veidi paremini selge. Tal on mingisugune paberirida õiguskantsleri ajast ja sellest ajast, kui ta ise presidendi kantseleis töötas. Aga ma ei näe kummagil mitte mingisugust laiemat poliitilist toetust. Kui Henn ei peaks saama valitud, siis tõenäoliselt hakatakse otsima inimesi just sellisel viisil, et nad pole päris päevapoliitilised, aga pole poliitikas ka päris võõrad inimesed.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles