LUUBI ALL ⟩ Kes hiljaks jääb, see ihaldatud puhkuseta jääb

Priit Pullerits
Copy
Pärnumaa Varbla puhkeküla perenaine Marika Sabiin kiikab, kas külalised kaugelt juba saabuvad.
Pärnumaa Varbla puhkeküla perenaine Marika Sabiin kiikab, kas külalised kaugelt juba saabuvad. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Nüüd, mil juuli käes, on hilja ärgata. Kes avastab Pärnu- ja Viljandimaa piiril Kanakülas Halliste jõe kaldal peegelmaja ja soovib seal veeta sumeda suveöö, Soomaa loodus hoone kolmest küljest imetlemiseks nagu hiiglaslikul ekraanil, on lootusetult hilinenud. Selleks tulnuks plaani teha hiljemalt veebruaris.

Praegu saab poolteist aastat tagasi avatud Riverbed Innis, kus viie tärni hotelli vääriliste mugavuste krooniks on mootorvoodi ning terrassilt viib eemal asuvasse inglusauna puitsild, koha broneerida mitte varasemaks kui alles novembriks. Hoolimata sellest, et nädalavahetuse öö peegelmajas maksab 175 eurot. Tegemist on sedavõrd erilise majutuskohaga, et üleilmne reisikirjastus Lonely Planet on otsustanud sellest kirjutada tuleval aastal ilmuvas raamatus «Under the Stars» («Tähtede all»).

Mõistagi leidub Eestis sadu ja sadu kordades soodsama ööhinnaga puhkusepaiku, mis hingematva elamuse pakkumisele ei pretendeeri, ent see ei tähenda, et piisab vaid ühest telefonikõnest, millega uueks nädalaks või järgmiseks nädalalõpuks tuba reserveerida ning siis õigel päeval lihtsalt kohale ilmuda. Pigem tuleb end valmis panna selleks, et kulutad kõnedele või veebiotsinguile tunde, eriti kui olla kuupäevade ja kohtade osas pisutki valiv. Sest suurem jagu looduskaunis kohas ja väärt suviseid majutuspaiku on suveks juba välja müüdud – vähemasti nädalavahetusteks ja samuti mitme päeva pikkusteks perioodideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles