FOTOD ⟩ Maarjamäe memoriaali kaitsjad nõuavad riigi sekkumist

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy

Täna päeval Tallinna linnavalitsuse ette meeleavaldusele kogunenud Eesti Memento Liidu esindajad nõuavad Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaalkompleksi ähvardava Levadia jalgpallihalli detailplaneeringu tühistamist ning ootavad nüüd selles küsimuses riigijuhtide kaasabi.

Eesti Memento Liidu Tallinna ühenduse korraldatud meeleavaldusele Vabaduse väljakul kogunes kümmekond inimest, kelle käes võis näha plakatit «Taunime kokkuleppe rikkumist». Meeleavaldusel osalenud Memento Tallinna volikogu esinaise Anne Eenpalu sõnul tegi Memento juba aasta tagasi justiitsministeeriumile selgeks, et Maarjamäe memoriaali kõrvale planeeritav Levadia jalgpallihall sinna ei sobi.

Asenduspinnaks pakkusid Memento aktivistid Lasnamäel õigeusu kiriku läheduses asuvat maa-ala. Ent eelmisel kuul kinnitatud detailplaneering näeb siiski ette jalgpallihalli rajamist Maarjamäele.

«Me soovime, et detailplaneering tunnistataks kehtetuks ja et see memoriaal, mille pärast meie, küüditatud, oleme kõik need kolmkümmend aastat nii palju vaeva näinud, oleks vaikuse ja lugupidamise koht,» selgitas Eenpalu. Ta rõhutas, et Maarjamäe memoriaalkompleks peaks olema paik, mida kõik saaksid ilma jalgpallurite ning nende fännide kisa ja kärata külastada ning avaldada represseeritutele austust.

«Riiklikku sekkumist oleks vaja. See maa-ala kuulub Riigi Kinnisvara AS-le, järelikult riik peab otsustama selle küsimuse,» märkis Eenpalu.

Täna linnavalitsuse hoone ette kogunenud on Eenpalu sõnul nö aktsiooni ajutrust ning meeleavalduse järel suunduti Vabaduse väljaku teisel poolel asuvasse Kuku klubisse, et edasisi samme arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles