TV3: kodutute öömajad lisavad põrandale madratseid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna kainestusmaja.
Pealinna kainestusmaja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud, selle talve kõige külmem öö tõi kodutute varjupaikadesse inimesi juurde, nii, et oli vaja hakata paigaldama lisamadratseid. Kodutute öömajad ei jäta praeguse pakasega kedagi ukse taha ja ei aja ka päevasel ajal inimesi majast välja.

Tallinna kainestusmaja kodutute öömajas on kongides vaid 24 kohta, seega vajadusel tuuakse juurde madratseid koridoridesse nii palju kui tarvis, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Need, kes öömajja tee on leidnud, kiidavad töötajaid ja teenindust väga.

Öömajja ei satu mitte ainult kodutud. TV3 operaator rääkis juttu noormehega, kes jäi viimasest Aegviidu rongist maha ja oli sunnitud öö seal veetma.

Kohapeal pakutakse magamisase, võimalus lugeda raamatuid, käia pesemas, vajadusel saab selga ka uued riided. Pakutakse ka kuuma teed ja söögitegemisvõimalusi, kuid söök peab endal kaasas olema.

 Öösel oli aga näha, et seda natukest, mis oli endal, jagati lahkelt ka teistega. Öömaja asub aadressil Merirahu 4 , mõnisada meetrit Hipodroomist Haabersti poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles